Србија

Познати метеоролог открио све о хладном таласу који стиже у Србију! Изнео информацију због које је и ВОДИТЕЉКА ЗАНЕМЕЛА!

Познати метеоролог Недељко Тодоровић гостовао је  у емисији „Београдска хроника“ на РТС где је објаснио какво нас време очекује наредних дана

Србију у наредних неколико дана очекује хладан талас, према најавама метеоролога, а Тодоровић је истакао да то и није толико страшно колико звучи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је обичан проток хладног ваздуха који нам долази. То су дани када нам температура неће прелазити изнад нула степени – објаснио је он.

Најхладнија зима у Србији у претходних неколико година била је 2017. године када је било чак 53 центиметра снега у Београду, а према Тодоровићевим подацима, ове године таква зима није могућа.

– Онакав снег из 2017. године не може да нам се понови. То је био добар пример зиме код нас, али то неће бити случај ове године. Тада је било 53 центиметра снега. Последица те хладноће је било да су се заледили Сава и Дунав. Сутра или прекосутра је могућ снег, али у недељу ће да пада. Снежну епизоду завршавамо у понедељак – рекао је Тодоровић.

Како је додао, температуре ће већ од 20. јануара бити изнад нула степени, док ће после тога бити неколико дана са кишом или снегом.

Хладан талас из Шпаније је прошао кроз Србију

Хладни талас из Шпаније прошао је кроз Србију, иако су многи мислили да нам он тек предстоји.

– У Шпанији је хладан талас био од 7. до 9. јануара. Тај облачни систем је прошао преко Јадранског полуострва у понедељак 11. јануара. У Београду је пао 10-ак сантиметара, док је на југу Србије било поплава, ето то смо пребринули – закључио је он изненадивши и водитељку.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс