Србија

ВУЧИЋ УПОЗОРИО НАЦИЈУ! Наша земља неће постојати ако не урадимо ово…

Председник Србије Александар Вучић посетио је домаћинство Јованке Ђурић, самохране мајке са деветоро деце у Лаћарку, а након тога одговарао на питања новинара где је поменуо тему од највећег значаја за опстанак Србије.

Председник Србије Александар Вучић је у посети домаћинству Јованке Ђурић, самохране мајке са деветоро деце у Лаћарку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иначе, председник је ту породицу посетио и крајем 2019. године, јер је, како је тада рекао, желео да пред Нову годину посети породицу дивне жене, са деветоро деце, чији је супруг преминуо пре неколико година.

Потребно нам је више деце

Вучић је истакао да је Србији потребно више деце.

– Морамо побољшати наш наталитет. Имамо доста материјално добростојећих насеља где нема деце. Ова породица је прави пример. Нема ништа лепше него одгајати толико деце, али то је и тешко, свако од њих има своје захтеве и зато им морамо помоћи – рекао је Вучић.

Нема важнијег задатка него да обезбедимо демографски напредак земље, јер без деце ни Србија неће постојати, поручио је данас председник Александар Вучић и додао да је врло тешко пронаћи праве мере за подстицај наталитета.

– Врло је тешко пронаћи праве мере, и нико их у свету није до краја ни истражио, ни пронашао – констатовао је Вучић у месту Лаћарак, где је посетио породићу Ðурић, самохране мајке са деветоро деце.

Он је најавио да би ускоро могао да буде одржан и самит посвећен демографској политици, уз разговор са Каталин Новак, мађарском министарком задуженом за популациону политику, наводећи као добар пример управо Мађарску, која је, каже, успела да заустави велики пад наталитета коју су имали.

– Ми подршком коју дајемо породиљама и породицама, а која је већа него икада, успевамо да постигнемо одређене резултате у различитим крајевима Србије – рекао је Вучић упитан да ли мере за подстицај наталитета дају резултат.

Он је приметио и да се мање деце рађа у богатијим деловима земље, примера ради у најбогатијим београдским општинама.

– Исто је свуда у свету, а зашто, нисам у стању да објасним – рекао је Вучић.

Истакао је да се не могу поједине мере доносити за један део земље, а друге мере за друге делове, јер би се тиме кришио Устав.

Вучић је констатовао и да министар надлежан за то питање, Ратко Дмитровић има пред собом много посла.

– Нека се бави тиме, нека пронађу решења, јер нема важнијег задатка него обезбедити деморгафски напредак земље. Без њега… Једино да молим и да говорим стално да нам Србија неће постојати, ако не буде више деце – поручио је председник Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс