Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Сада је и званично! Од јутрос Србија је испред САД!

Београд — Србија је претекла САД и од јутрос је 5. земља у свету када је реч о броју вакцинисаних грађана на 100 хиљада становника, сазнаје Б92.нет.

Када је реч у броју ревакцинација, први смо у Европи и четврти у свету.

Поређења ради, Србија у апсолутним бројевима има више ревакцинисаних грађана него што то заједно имају Мађарска, Словеније, Хрватска, Бугарска, Црна Гора, Северна Македонија и Албанија.

Када је реч о броју ревакцинација на милион становника, Србија је прва у Европи и четврта у свету.

Поређења ради, Србија у апсолутним бројевима има више ревакцинисаних грађана него што заједно имају Мађарска, Словенија, Хрватска и Бугарска.

У Србији је, према најновијим подацима Владе, извршено 1.343.718 вакцинација против корона вируса и 487.359 ревакцинација.

Према броју вакцинација на милион становника, Србија је друга у Европи, после Велике Британије, а према броју ревакцинација на милион становника наша земља је прва у Европи.

После Србије су Малта и Руминија.

У свету је Србија на 5. месту по броју вакцинација на милион становника, после Израела, Сејшела, Уједињених Арапских Емирата и Велике Британије. САД су на шестом месту.

Према броју ревакцинација на милион становника у свету, Србија је четврта, после Израела, Уједињених Арапских Емирата и Сејшела. Србија је убедљиво прва у региону по броју вакцинација на милион становника, а следе Румунија, Мадјарска, Словенија, Хрватска, Бугарска и Албанија. Србија је на првом месту у региону и према броју ревакцинација на милион становника. Према укупном броју вакцинација и ревакцинација, Србија је друга у региону, после Румуније.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

фебруар 2021.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728