Србија

Вучић шокирао Србију: САДА ЈЕ ЈАСНО ДА ИМ НИЈЕ ЦИЉ СПОРАЗУМ ВЕЋ САМО ЈЕДНА СТВАР…

На питање о Бајденовој „честитки“ за Дан државности у којој је поручи Србији да жели и „узајамно признање“ са „Косовом Вучић каже да је било покушаја да се то наметне, али да се његов одговор неће променити

Вучић каже да је било покушаја да се „међусобно признање“ наметне као коначно решење и у Вашингтону, а већ им је, како каже, рекао шта о томе мисли. Исиче да му је посао да штити српске националне интересе и да је Сретење за нас много важнија ствар од албанских и америчких жеља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Добио сам честитке, хвала му за честитку. Што се тиче признања то не стоји ни у једном акту. Ми разумемо да је то нова америчка политика, било је покушаја да се та синтагма наметне да је то нешто што треба да прихватимо. У лице сам им рекао шта мислим о томе и мој одговор се неће променити. Шта бих могао да упутим као честитку за 4. јули, многе ми идеје падају на памет, али рачунам да је мој посао да штитим и чувам интересе Србије.

– Јасно је да они хоће потпуно понижење Србије, и на ту врсту понижења, а то сам рекао и у Белој кући, што се тиче Харадинаја и чињенице да ми прети рушењем – то је уреду. Обећа је и да ће да ме обори до Светог Николе 2019. када су били протести у Београду.

– Немам ништа против да они нешто желе. Желимо и ми, али имамо различиту реалност и слободарску традицију, а са друге стране, морамо да признамо да ће америчка спољнополитичка иницијативу ићи у том правцу да Косово буде независно – каже председник. Додаје да је важно да чувамо мир и да не одговарамо срце, јер би у том смислу, имао шта да одговори. Суздржава се, каже, јер такви одговори не би донели много среће Србији.

Када је реч о претњама Рамуша Харадинаја, Вучић каже да не мисли да лаже када говори до уједињену са Албанијом и да је реч о опасном човеку, о чему смо се већ уверили више пута.

На претње да ће да га оборе, каже да је то већ чуо, да је то могуће, али да ћемо видети да ли ће се десити. Реч је, како каже, о озбиљном политичару и врло опасном човеку.

– Увек је могуће, а да ли ће да се догоди, то ћемо да видимо. Ја сам сувише мали да бих могао да се супротстављам свима у окружењу који желе крај Србије или највећој светској сили која захтева међусобно признање. Позвао бих Србе на КиМ, онима којима дају да учествују на изборима, позивам их да изађу и гласају за Српску листу – поручио је Вучић.

Предсеник је и позвао Србе на Косову и Метохији, оне којима дозвољавају да галасају, да изађу на изборе и гласају за Српску листу. Он је рекао да је очигледно да се ствари око Косова и Метохије компликују, као и око Републике Српске.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс