Свет

Забринутост због све већег броја нових сојева вируса! Стигло језиво упозорење: МОГУЋ ЧЕТВРТИ ТАЛАС КОРОНЕ! Ево шта следи!

Ширење високо заразних сојева корона вируса прети да подстакне „потенцијални четврти талас случајева“ у Сједињеним Америчким Џавама, упозорава директорка америчких Центара за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) Рошел Валенски

Валенски је рекла да је забринута због најновијих података о броју заражених Ковидом-19 истичцући да је прошле недеље забележено око 70.000 нових случајева на дневном нивоу што је, нагласила је, веома висок број, преноси ББЦ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У истом периоду дневно је регистровано 2.000 преминулих, додала је она.

Валенски је упозорила да би САД, уз овако висок ниво случајева и нове сојеве вируса који се шире, могле да изгубе тешко стечену предност у борби против корона вируса.

– Ови сојеви представљају веома стварну претњу по наш народ и напредак који смо остварили – навела је Валенски.

Постоји више различитих сојева Ковида-19 који тренутно циркулишу, али здравствени стручњаци посебно су забринути због неких од њих, попут оних забележених у Великој Британији, Јужноафричкој Републици и Бразилу, који су изгледа заразнији.

ЦДЦ предвиђа да ће високо заразни сој Б.1.1.7, први пут откривен у Великој Британији, постати доминантан у САД овог месеца.

Валенски је оценила да САД имају могућност да зауставе потенцијални четврти талас случајева у тој земљи.

У САД је до сада забележено више од 28 милиона случајева и 500.000 преминулих од последица корона вируса, показују подаци Светске здравствене организације.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг