Србија

Кон побеснео: Мере се не поштују, ово је ЈЕДИНО РЕШЕЊЕ за наш недисциплиновани народ

Иако су угоститељски објекти отворили своје баште, то не значи да може да се између залогаја и гутљаја кафе седи без маске. Уколико вас комунална милиција затекне да без маске седите у башти кафића – има свако право да вам напише казну.

У вези са овим се огласио епидемиолог Предраг Кон који је ужаснут због тога што, како каже, нико не поштује прописане мере.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Сто одсто се не поштују мере у кафићима у баштама, односно, мера обавезног ношења маски у баштама. Тако пише у наредби министра здравља. Обавезно је ношење маски у баштама на отвореном осим у ситуацијама када се пије пиће и конзумира храна. Сви се понашају потпуно слободно, као да су у заштићеној зони, као у бункеру неком, потпуно сакривени од било каквих могућих несрећа – што је потпуно наопако”, рекао је он гостујући у емисији на телевизији “К1”, па наставио нервозним тоном:

“Хоћу да кажем да изгледа да ми као недисциплиновани народ, једини нам је излаз масовна вакцинација. Сад је готово, види се да ништа нећемо да слушамо. И сви очекују од Кризног штаба да доносе неке мере чаробним штапићем које ће разрешити ситуацију”, истакао је љутито Кон.

Он је напоменуо да мисли на непоштовање мера у ситуацијама угоститељских објеката и да не генерализује на све. Наилази завршетак школе, матуре, а додаје и да предстоји период свадби.

“Ми се понашамо као да се апсолутно ништа не дешава. Мислите да ћемо на стадиону другачије да се понашамо? Музичари нису проблем, епидемиолошки, јер су на пет метара од стола или имају плексиглас испред себе. Једна је могућност да се тестирају они који долазе на весеље, или да буду вакцинисани, а они који нису, морају да користе маске”, рекао је Кон.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс

 

Ознаке