Регион

МОРАТЕ ЗНАТИ! Грчка увела НОВО ПРАВИЛО ЗА ДЕЦУ: Важи за малишане старије од пет година и родитељи нека обрате пажњу!

Грчка је 19. априла отворила границе уз обавезан ПЦР тест или потврду о вакцинацији, а сада стижу и нова правила за децу старију од пет година.

Нова измена каже да деца старија од пет година у случају преласка границе морају да имају негативан ПЦР тест.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као што је речено, сваки путник који долази у Грчку из иностранства мора да има негативни ПЦР тест из дијагностичке лабораторије, не старији од 72 сата. Тест је обавезан за све туристе (укључујући сада децу старију од пет година), без обзира на епидемиолошку ситуацију која превладава у земљи одласка, наведено је на сајту Travel.gov.gr.

Одлука важи од 19.априла односно од пробног отварања сезоне па све до 14. маја када се очекује регуларан почетак туристичке сезоне.

Подсећања ради за све оне који желе да путују у Грчку, улазак у ову земљу могућ је уз претходну пријаву, која се преузима на поменутом сајту, и презентовање кода који се добије. Потврда о обављеној вакцинацији – најмање 14 дана пре доласка у Грчку, поред личних података, треба да садржи тип примљене вакцине и број доза.

Путници који уђу у Грчку могу да буду методом случајног узорка тестирани брзим тестом. Ти путници ће морати да буду у кућној изолацији до добијања резултата теста. Уколико је резултат негативан, моћи ће да напусте изолацију, а уколико је позитиван, одређује се кућни карантин у трајању од 14 дана.

Наши туристи од 19. априла могу да путују Грчку, авионом или преко два друмска прелаза између Грчке и Бугарске – Промахонас и Нимфеа. Лица која имају регулисан боравак у Грчкој, као и професионални возачи у друмском транспорту, могу ући и преко осталих граничних прелаза.

 

 

 

 

 

 

Извор: Жена.блиц.рс