Регион

Ситуација измиче контроли! КРИВОКАПИЋ СЕ КОНАЧНО ОГЛАСИО ПОВОДОМ НЕМИРА У ЦРНОЈ ГОРИ: Обратио се лично Ђукановићу, и то каквим речима!

Испред зграде црногорске владе у Подгорици у 11 сати требао је да почне скуп поводом измене Одлуке о критеријумима за стицање црногорског држављанства пријемом и измене Закона о регистру пребивалишта и боравишта са чиме би било поједностављено добијање црногорског држављанства.

Присталице ДПС и Патриотско-комитског савеза (ПКС) кренуле су из Никишића ка Подгорици, али их је полиција на путу зауставила због неодстатка потребних папира.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На протесту у организацији Патриотско-комитског савеза, блиском ДПС Мила Ðукановића, уобичајено су бачене димне бомбе и запаљене бакље, а скандирало се против потпредседника владе Дритана Абазовића и његовог грађанског покрета УРА.

Премијер Здравко Кривокапић се огласио на друштвеној мрежи Твитер поводом немира у Црној Гори.

„Позивам председника Ђукановића да не дестабилизује државу ида народ који је извео на улице позове да се врати кућама“.

„Нереди које продукују неће заиставити руку равде и правну државу! И тужилачки закони и одлука о измени критеријума за стицање држављанства биће усвојени у интересу државе ЦГ и њених грађана и то никакви скупови у организацији ДПС-а неће зауставити“, написао је.

„Грађане ЦГ позивам на разум и да не наседају на провокације оних који су спремни да их жртвују ради одбране свог капитала“, објавио је Кривокапић на свом Твитер налогу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс