Србија

ТРАГЕДИЈА! Преминула водитељка РТС-а: Ову битку није успела да добије, ТУГА ДО НЕБА!

Чланица Независног удружења новинара и ауторка емисије „Здравље и животна средина“ Радио телевизије Србије Александра Божовић, која је боловала од леукемије, преминула је након те тешке болести.

Александар Јовановић Ћута, члан групе „Одбранимо реке Старе планине“ саопштио је тужну вест на свом Фејсбук профилу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нека ти је вечна слава и хвала Александра. Памтићемо те по твојиим „Рекама без повратка“. Хвала ти на свему што си учинла да оне наставе да теку. Саучешће породици и пријатељима, навео је.

Она се до недавно налазила на интензивној терепији у Клиничком центру, и били су јој хитно потребни тромбоцити. Међутим, није издржала борбу, а породица је добила најтужније вести.

Ову вест је објавио и Јавни сервис.

Завршила је Филозофски факултет у Београду, а читав радни век провела је у РТС.

Божовић је радила емисије посвећене екологији, бавећи се том проблематиком с критичког аспекта, годинама је уређивала веома популарну и запажену емисију „Животна средина и здравље“, а једна од значајнијих тема којима се бавила је прича о мини-хидроелектранама и загађењу ваздуха у Бору.

Позната је као новинар на кога се треба угледати, јер је у својим емисијама била оштра, тачна, тематски јасна, док су јој саговорници били еминентни стручњаци, академици, професори, колеге.

За свој рад добила је многобројна инострана и домаћа признања.

Време и место сахране биће накнадно саопштени.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс