Србија

ТУГА: Преминула трудница (28), коју су данас породили пре времена, девојчице остале без мајке

Од последица ковида у Универзитетском клиничком центру РС преминула је породиља Дуја Милановић Ђурић (28), коју су лекари, због изузетно тешког здравственог стања у којем је примљена, морали да породе пре времена, у седмом месецу трудноће.

Ово је објављено на Фејсбук страници Невладине организације Удружења грађана „Корићани-Влашић“, које је јуче покренуло хуманитарну акцију да, ко је у прилици, помогне Дуји и њеној породици, пише Српскаинфо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Poziv za humanitarnu akciju!!!
Postovani clanovi udruzenja i moji Koricanci! Ovim putem zelim da vas obavestim da smo…

Posted by Udruženje građana „Korićani – Vlašić“ on Понедељак, 26. април 2021.

 

– На иницијативу наших људи из МЗ Дебељаци и уз све потребне консултације покрећемо хуманитарну акцију за помоћ нашој Дуји Ђурић (девојачки Милановић) рођеној 05.06.1992 године. Наша Дуја се у седмом месецу трудноће заразила вирусом Цовид -19 што је резултирало пријевременим породом. На сву срећу, беба је преживела и тренутно је стабилна, али је Дуја у јако тешком стању и тренутно је хоспитализована на УКЦ Бањалука. Она је већ 15-так дана на апарату за вештачко дисање (респиратору) и све даље прогнозе су неизвесне. Чињеница је да су већ евидентна оштећења на плућима и да ће, уколико се са божјом помоћи избори са овом несретном пошасти, њен оправак бити дуг и исцрпан. И Дујина мајка је такође хоспитализована у поменутој установи, али је стабилна. Овим путем вас позивамо да покажемо колико смо дорасли да одговоримо овом и свим наредним изазовима – стоји у поменутој објави.

OBAVJESTENJE!!!
Na nasu veliku zalost nasa Duja je izgubila bitku za zivot. Porodici upucujemo iskreno saucesce a vas…

Posted by Udruženje građana „Korićani – Vlašić“ on Уторак, 27. април 2021.

 

Међутим, у овој групи је пре два сата објављено да је млада породиља изгубила битку са ковидом.

„Само 40 минута била је на респиратору и преминула, она и беба“ Млада трудница (24) заражена короном преминула на КЦУС, супруг огорчен на лекаре
– На нашу велику жалост, наша Дуја је изгубила битку за живот. Породици упућујемо искрено саучешће а вас све скупа позивамо да наставимо нашу акцију до краја и помогнемо њене две дјевојчице и њихову егзистенцију – наводи се у објави, испод које се чланови групе и многи други опраштају од ове младе жене која се није изборила са короном.

Извор: Блиц