Србија

КОМШИЈЕ БРАНЕ ОЦА КОЈИ ЈЕ ШУТИРАО СИНА: „Верујем да је поступио тако да би спречио сина да крене погрешним путем“

Фото: Фејсбук принтскрин

ВЕСТ да је Б.Л. (49) из Кочана ухапшен због насиља у породици јер је понедељак у дворишту ОШ „Вук Караџић“ у Дољевцу претукао четрнаестогодишњег сина запрепастила је мештане овог села. Они су стали у његову одбрану истичући да је Б.Л. изузетно посвећен деци, те да се ни за какво насиље у овој породици до пре два дана није чуло.

Како наводе комшије ухапшеног, осим сина због кога је ухапшен, он има још једну ћерку, обоје су спортисти, а отац их је подржавао у здравом стилу живота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ја о њему све најбоље могу да кажем, једном речју сјајан човек. Велики домаћин, има продавницу у Дољевцу, сваки динар улаже у децу. Таква им је и мајка, веома су брижни родитељи. Кад сам чуо шта се десило, нисам могао да дођем себи. Верујте ми, ја тај снимак нисам могао да погледам, мислим да бих се много потресао јер се из те породице никад ништа лоше није чуло. Комшија није насилник, знам да није ни алкохоличар, повремено би можда попио неко пиво и то је све. Мали тренира скијање, знам да је стално био на Копаонику па и у Швајцарској, он је све то плаћао и њега и ћерку је стално одвозио и довозио на тренинге. Цео свој живот је њима подредио, тим пре ме је ово што се десило толико изненадило – чуди се један становник овог Дољевачког села.

Шта је био повод бруталног обрачуна са дететом, мештани Кочана коментаришу само на основу гласина.

– Колико сам чуо, мали је почео да се дружи са неким лошим момцима. Њему није на тој прослави ни било место, осмаци су славили крај школовања а он иде у седми разред. Његов отац је чуо да је он са њима иако га је упозоравао да их се клони и много се наљутио. Претпостављам да је тотално био избачен из такта јер никад не бих помислио да је у стању да онако туче рођено дете. Жао ми је дечака, чујем да је добро али се баш бринем за комшију јер смо баш добри пријатељи. Стварно је страшно да због детета оде у затвор. Ово је мала средина, сви о свима знамо све, верујем да је тако поступио да би спречио сина да скрене на странпутицу. Знате, лоше друштво може да вас одведе далеко, некад са тог пута нема повратка – казују мештани Кочана.

Б.Л. је ухапшен због насиља у породици, а изречене су му и мере привременог удаљења учиниоца из стана и мера привремене забране учиниоцу да контактира жртву насиља и прилази јој. Он је саслушан у Основном јавном тужилаштву где је изнео одбрану. Тужилаштво је предложило да му се одреди притвор до 30 дана због утицаја на сведоке и узнемирења јавности а судија за претходни поступак ће након саслушања одлучити да ли ће прихватити предлог да Б.Л. окончање истраге чека у притвору.

Извор: Новости