Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Од данас нови услови за улазак у Србију!

Од 24. јула у 00:00 почињу да се примењују блажа правила уласка у нашу земљу.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић поздравила је одлуку Владе којом је усвојила Закључак о давању сагласности за признавање потврде о потпуној вакцинацији против болести ковид 19 и потврда о прележаној болести, приликом уласка одређених страних држављана у Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

”Девизни прилив од туризма повећан је за 29,3 одсто у односу на прошлу годину. Новом одлуком Владе можемо да очекујемо још већи прилив страних туриста, самим тим успешну туристичку сезону и значајну економску добит”, истакла је Татјана Матић.

Лица која поседују потврду о потпуној вакцинацији које издају наведене државе: Грузија, Краљевина Монако, Република Кипар, Република Либан, Република Молдавија, Република Сан Марино, Република Тунис, Република Хрватска, Словачка Република могу да уђу у Србију са потврдом о потпуној вакцинацији од 24. јула у 00:00 часова.

У најскорије време се очекује да и грађанима Републике Јерменије, Сиријске Арапске Републике и Арапске Републике Египат буде омогућен улазак у Србију само са потврдом о потпуној вакцинацији.

Додатно, либерализација уласка у земљу се огледа у томе што је за 16 земаља донета одлука да се дозволи улаз лицима која имају потврду о прележаној корони, позитиван ПЦР или антигенски тест, од ког није прошло мање од 14 дана или више од 6 месеци.

Примена за свих 16 земаља почело је данас 24. јула у 00:00 часова, а земље које су обухваћене су: Велико Војводство Луксембурга, Кнежевина Андора, Краљевина Шпанија, Република Аустрија, Република Бугарска, Република Грчка, Република Сан Марино, Република Словенија, Република Тунис, Република Турска, Република Хрватска, Румунија, Савезна Република Немачка, Сједињене Америчке Државе, Швајцарска Конфедерација, Краљевина Данска.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг