Свет

АМЕРИ У ШОКУ! ЕУ се неће отворити за Авганистанце који беже! Ево шта следи!

Премијер Словеније Јанез Јанша рекао је данас да Европске унија неће отворити никакве хуманитарне или миграционе коридоре за Авганистан, као и да неће дозволити понављање мигрантске кризе из 2015. године.

„Нећемо дозволити да поновимо стратешке грешке из 2015. године. Помоћи ћемо само појединцима који су нам помогли током мисије НАТО-а и државама чланицама ЕУ које штите нашу спољну границу“, објавио је Јанша на Твитеру, преноси агенција СТА.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У другом твиту, он је указао на то како се жене организују и боре против талибана у одређеним деловима Авганистана и да би тако требало и мушкарци да се боре.

„Није дужност ЕУ или Словеније да помажу и плаћају свима на планети који беже, иако би могли да се боре за своју домовину“, додао је Јанша.

Словеначки званичници последњих дана су у више наврата понављали да ће само они који су радили за стране снаге и мисије у Авганистану бити евакуисани и биће им помогнуто при пресељењу, а осталима би требало да помогну суседне земље Авганистана.

Један авганистански преводилац и његова породица већ су стигли у Словенију, док други покушава да стигне на аеродром у Кабулу.

 

Извор: rs.sputniknews.com