Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Појачаћемо патроле на северу КиМ, да обезбедимо слободу кретања у складу са Резолуцијом 1244 УН!

Војници Кфора појавили су се данас у близини административног прелаза Јариње где су већ осам дана стационирани припадници специјалних јединица косовске полиције, а из Кфора за Косово онлајн поручују да „помно прате ситуацију на целом Косову и да су повећали број и трајање рутинских патрола широм Косова, укључујући и север“

„Кфор помно прати ситуацију на целом Косову и остаје фокусиран на свакодневну примену свог мандата – проистеклог из Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација из 1999. – како би се осигурало безбедно и заштићено окружење и слобода кретања за све заједнице које живе на Косову. Кфор је повећао број и трајање рутинских патрола широм Косова, укључујуц́и и северно Косово“, навели су из Кфора за Косово онлајн.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такозвани премијер у приштини, Аљбин Курти, поручио је данас да је заједно са министром полиције Ђељаљом Свечљом имао састанак са командантом Кфора на којем је разговарано о безбедносној ситуацији, али да нема информацију да се Кфор спрема да интервенише на северу Косова и Метохије и замени специјалне јединице косовске полиције, како су навели поједини албански медији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/косово-онлине

Ознаке