Спорт

Туга! ХРВАТ СЕ СЛОМИО, У СУЗАМА ЗБОГ НОВАКА! Плакао у програму уживо!

Легендарни хрватски тенисер и тренер Никола Пилић заплако је због Новака Ђоковића

Тешко је Николи Пиличу пао пораз првог тенисера света од Данила Медведева у финалу Ју Ес опена.

– Новак нас је мало размазио победама. Сигуран сам да је полуфинални меч са Зверевим узео превише енергије Новаку у мечу са Медведевим. Има 34 године и тело се не опоравља тако брзо. Физички није био спреман за финале. Шта год је покушао, није ишло. Данил је одличан играч, али Новаков ритерн није функционисао, није успео да направи брејк. Жао ми је, било би лепо да је освојио сва четири гренд слема као Род Лејвер. Ипак, уверен сам да ће се брзо вратити – рекао је Пилић за РТС.

У финалу је ублика била на страни српског играча, што је и њега сломило на крају меча, па се расплакао.

– Они су желели да гледају историјски меч и да буду део те историје. Ти западни медији су годинама фаворизовали Федерера и Надала. Ако је Новаку то нека врста сатисфакције, онда треба и то да се спомене. Ђоковић ће још турнира освајати.

Једна од тема била је борба са пресијом.

– Он је већ 10 година под притиском. Има велику жељу за победом. Можда је у тој жељи изгорео. Печат свега је било то полуфинале од пет сетова са Сашом. Играо је против инспирисаног противника, Медведев је на битне поене играо фантастично или сервирао ас ударце. Ја сам његов навијач. Знате ли ви колико је 350 недеља на врху у годинама? Не може сваки дан да буде савршен. Тако није било овог пута.

На крају разговора ни сам није могао да контролише емоције.

– Нећу бити субјективан, Новак је за мене најбољи свих времена. Новаче, главу горе, и мени је тешко – кроз сузе је закључио Никола Пилић.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс