Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Вучић: Немамо избора, морамо да останемо овде!

Београд — Председник Србије Александар Вучић каже да се за 20 дана помера изборна скупштина напредњака.

„Скупштина странке ће бити одржана од 11. до 13, три дана ће трајати, у Хали спортова у Београду, а затим ћемо имати велики скуп који ће значити почетак примене новог програма и плана, а и представљање нових људи. Биће одржана у Арени 13. новембра“, рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да су важне ствари пред Србијом у наредном периоду, пре свега борба против корона вируса, борба за даље очување привреде Србије, за територијалну целовитост и за енергетску независност и животе људи.

„Ја сам обавестио чланове председништва да смо покренули важне резерве да би се цена на тржишту спустила. Наше проблеме смо суштински решили, али нас ће погађати европско и светско тржиште, и све те промене могу изазвати много проблема“, казао је он.

Вучић је рекао да су важне ствари пред Србијом у наредном периоду. У то спада, каже, борба за даљи економски напредак наше земље, али и борба за енергетску безбедност.

Морамо да осптанемо на својим огњиштима

„Они раде оно што су радили и раније“, рекао је кратко Вучић. „Моја порука Србија на КиМ је да изађу у што већем броју на изборе, да се боре за своја права и за своју земљу“, рекао је.

„Морамо да опстанемо на својим огњиштима и морамо да се супротставимо њиховом насиљу. Они мисле да ће овиме да нанесу велику штету Србији. Али тиме само показујете нерворзу због онога што се десило на Јарињу и Брњаку“, рекао је Вучић.

О најновијој акцији МУП и прислушкивању

Вучић је рекао да је несумњиво доказано да су га незаконито прислушкивали и да су хтели да оптуже потпуно невиног Андреја Вучића.

„Неко је желео да мог брата потпуно невиног убаци у случај Колувија, али ја сам на то навикао и огуглао и ја сам тражио да се према њему поступа као према сваком грађанину Србије и да се све испита“, рекао је Вучић.

Како је Вучић рекао, министар Вулин га је обавестио да су Дијана Хркаловић и Слободан Миленковић одбили полиграфско испитивање.

„Мој брат би требало да одговара што је бубрезима напао пендерк, ја се чак ни не шалим, баш такву кампању су водили“, додао је Вучић.

„Неко је у МУП-у посумњао да су на прва два полиграфа питања била договорена, па ми је чудно што су одбили да се појаве и трећи пут ако су говорили истину“, казао је он.

„На питање „да ли си ти предложио некоме да лажно оптужи Андреја Вучића“ не може да се прође ако не кажете истину – да или не“, објаснио је Вучић.

„Надлежни органи ће да решавају ко је починио кривично дело, а ми ћемо наше унутрашње односе да решавамо унутар странке. Зато и имамо седницу странке.“

„Не интересује ме новац, немам рачуне нигде и никада их нећу имати. не интересује ме бизнис, ја се не бавим бизнисом“, рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг