Србија

ОЧЕКУЈЕ НАС НЕСТАШИЦА СТРУЈЕ? Хитно се огласио председник Вучић и открио све!

СЕДНИЦА Председништва Српске напредне странке почела је данас у 11 часова у седишту СНС у Улици Палмира Тољатија.

Након седнице предвиђене су изјаве за медије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсећамо, како је раније рекао потпредседник странке Милош Вучевић, Председништво СНС-а задужено је да технички припреми и спроведе све радње у периоду до одржавања конгреса.

Изборна скупштина напредњака планирана је у периоду од 21. и 24. октобра, рекао је након седнице Главног одбора потпредседник странке Милош Вучевић.

Обраћање председника Вучића

Председник је на почетку обраћања рекао да се за 20 дана помера изборна скупштина напредњака.

– Скупштина странке ће бити оджана од 11. до 14, три дана ће трајати, у Хали спортова у Београду, а затим ћемо имати велики скуп који ће значити почетак примене ного програма и плана, а и представљање нових људи. Биће одржана у Арени 14. новембра – рекао је председник.

Он истиче да су важне ствари пред Србијом у наредном периоду, пре свега борба против корона вируса, борба за даље очување привреде Србије, за територијалну целовитост и за енергетску независност и животе људи.

– Ја сам обавестио чланове председништва да смо покренули важне резерве да би се цена на тржишту спустила. Наше проблеме смо суштински решили, али нас ће погађати европско и светско тржиште, и све те промене могу изазвати много проблема – казао је председник, и истакао да ће дати све од себе да грађани имају довољно гаса и електричне енергије – рекао је председник.

Вучић је на питање о Пандора папирима да људи морају да виде колики се милиони евра троше, који су отети од грађана Србије.

– То је отето од грађана Србије, а данас се дели партијским и другим послушницима. Ја верујем да људи у Србији то препознају и разумеју, и да зато такви људи и сви они који њима служе не могу да имају подршку. Та странка може да се зове и „Мултиком странка“, све исти људи, исти човек их плаћа – рекао је председник.

Председник је рекао да ће бити струје, и објаснио да су главни узроци несташица и енергетске кризе нове карбон таксе, као и да су многе земље избацивале гас из својих складишта ради подстицаја своје привреде.

– Али нису направили дугорочне уговоре са Русима, и остали су без гаса. Када вам се затворе пролази, гаса нема, и зато су цене скочиле. То су ненормалне цене. Ми смо водили паметну политику, изградили смо гасовод кроз Србију, и поред свих притисака, који су били велики – подсетио је Вучић.

Он додаје да кроз Србију тече гас, и да смо ми транзитна земља која узима проценат од 6.3 до 9 милиона кубних метара, и да у складиштима у Банатском двору имамо 250 милиона кубних метара.

 

Извор:  Новости.рс