Србија

Шокирао све! НЕСТОРОВИЋ УПОЗОРИО ДА ДОЛАЗЕ ТЕШКА ВРЕМЕНА: Цео свет кључа, али ми смо преживели и горе! Ево о чему је реч!

Свако има неки разлог зашто жели да живи и треба да нађе тај разлог, а не да нађе разлог зашто ће да умре

Поред страха, као највећег непријатеља за анскиозне људе, следећи велики проблем је било прилагођавање на новонасталу ситуацију изазвану пандемијом корона вируса, на свакодневницу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Промене у друштвеном животу, начину контакта са драгим људима, немогућност одласка у теретану, биоскоп, позориште итд, утицале су на сужавање избора активности за људе којима је изузетно важно да на што продуктивнији начин испуне свој дан.

Ових дана на већ постојући ужас коме се не назире крај, свете тресе незапамћена енергетска криза, која може довести до коласпса глобалне екомомије, неимаштине, глади, губитка послова…

Акумулација свакодневни егзистенцијалних проблема покреће најдубље страхове јер не знамо када и где ће нас задесити. Баш због тога, најчешће осећамо емоције и страха и анксиозности, које се јављају наизменично. Разговор са блиским људима али И стручна помоћ када је то неопходно, најбољи су начин за превазилажење ситуације у којој су се многи осетили угрожено.

„Свако има неки разлог зашто жели да живи и треба да нађе тај разлог, а не да нађе разлог зашто ће да умре. То је лако. Имамо драге особе, имамо неку мисију у животу“, рекао је доктор Бранимир Несторовић.

Он каже да у случају болести не треба лећи у кревет и чекати смрт.

„Бориш се до краја. На крају ћемо сви да умремо, али до тог тренутка треба да се живи. Од првог удаха живот је борба“, рекао је др Несторовић.

Он каже да је реалност да није све црно у животу.

„Уживај данас у дивном дану“, рекао је др Несторовић.

Он каже да долазе тешка времена, али да су Срби преживели и много тежа.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс