Србија

Стравично! ДЕТАЉИ ОБДУКЦИОНОГ НАЛАЗА ПОРОДИЦЕ: Двојица убица ЛИКВИДИРАЛА Ђокиће, Горан гледао смрти у очи

У телима Горана, Гордане и Лидије нађена четири пројектила калибра 9 мм и 7,65 мм. Форензичари истражују ДНК трагове на даскама набацаним преко убијених.

Најмање двојица нападача учествовала су у отмици и убиству трочлане породице Ђокић. Горан (57), Гордана (56) и њихова ћерка Лидија (25) убијени су из два пиштоља, из којих су погођени с четири метка. Реч је о пиштољима калибра 9 мм и 7,65 мм. Ово су детаљи обдукционог налаза до којих је Српски телеграф ексклузивно дошао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај налаз потврдио је писање нашег листа о монструозном злочину у Моравцу код Алексинца који је потресао Србију. Извесно је, дакле, да је троструко убиство детаљно испланирано и да је реч о више људи укључених у припрему и реализацију ликвидације по мафијашком рецепту.

Обдукција је показала да је у телима страдалих пронађен један пројектил калибра 9 мм и три пројектила калибра 7,65 мм. Са по једним хицем у главу усмрћени су Горан и његова ћерка Лидија, а са два хица Горанова супруга Гордана. Она је погођена у груди и главу. Судећи према мишљењу обдуцента, на основу путање метка, Горан је убицу гледао у очи док је пуцао у њега. Пиштољ му није био прислоњен на главу, али је убица у њега пуцао из непосредне близине.

– Већ ови подаци уносе више светлости у случај. Јавност у интересу истраге не сме баш све да зна о прикупљеним доказима и траговима. Али нема сумње да ће наредни дани донети нова открића јер, ма колико убице радиле по уиграном мафијашком сценарију, нешто им увек промакне. То се десило и овог пута – наговештава добро обавештени извор Српског телеграфа.

Како каже, један од трагова који води ка убицама су и даске које су биле пребачене преко спаљених тела убијених.

– Тела су пре спаљивања била добро натопљена бензином, а преко њих су наслагане даске. Убице су хтеле да ватра прогута све, али то се није десило. Форензичари већ испитују ДНК трагове са делова тих дасака – додаје наш извор.

Иако, осим Горана и Лидије, званично још није потврђен идентитет треће женске особе, на основу накита и других карактеристичних детаља на телу нема сумње да је реч о Гордани, Горановој супрузи и Лидијиној мајци.

Да је уз двојицу непосредних егзекутора у овом незапамћеном злочину учествовала још најмање једна, а можда и више особа, указује и већ помињана сатница кретања аутомобила Ђокића од поноћи до два часа, до које је дошла полиција, као и места на којима су нађена тела и њихов аутомобил.

Отмица и ликвидација трајали су мање од два сата. Само неко ко одлично познаје тај крај могао је да одреди два потпуно неприступачна места на међусобној удаљености од десетак километара, на којима ватра у мрклој ноћи неће привући пажњу.

Убице су у акцији користиле најмање један аутомобил, који је заобишао камере, постављене на продајним објектима и кућама између Моравца и Тешице. Такође, Ђокићи су несумњиво и пре кобне ноћи 26. септембра били праћени.

– Све то тешко могу да изведу само два човека. За овакве злочине неопходна је логистика, мозак операције, осматрање терена, испробавање напада. Такође, готово невероватно је да је у овом случају реч о импулсивном злочину који нема везе с новцем, односно пљачком или некаквим дугом – тумачи добро обавештени саговорник Српског телеграфа.

Он, међутим, нема одговор на питање зашто је убица у Гордану испалио два метка, а у Горана и Лидију по један.

Пуцали већ у колима

Полиција је у аутомобилу пасат Горана Ђокића, који су убице после злочина спалиле у атару Тешице, пронашла чауру пројектила калибра 9 мм. Могућност која се истражује је да је убица током отмице која се, по свему судећи, одиграла неколико минута после изласка Горана, Гордане и Лидије из куће Горанове мајке, већ у колима пуцао у неког од троје Ђокића. Та чаура је остала затурена у пасату, убице нису могле да је нађу у мраку и рачунале су да ће ватра да је прогута када запале ауто.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс