Регион

Велика трагедија! У МУКАМА УМРО И ПЕТОГОДИШЊИ ДЕЧАК ПОСЛЕ ПОЖАРА! Број жртава порастао на седам

Застрашујућа трагедија која се догодила у суботу ујутру у Брчком у РС и у којој је живот на лицу места изгубило шест особа, међу којима двоје деце, однела је још једну жртву.

Петогодишњи дечак седма је жртва стравичног пожара који се у суботу догодио у приватној кући у насељу Суљагића сокак у месту Брчко у Републици Српској.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он се два дана борио за живот у Клиничком центру у Тузли, али и поред напора лекара да му помогну, малишану су један за другим отказивали органи. Како је речено из те медицинске установе, у његовом телу се нашла изузетно висока количина угљен моноксида, те је практично услед тровања имао веома мале шансе да преживи.

– Преминуо је након поноћи. Није могао да се избори упркос напорима лекара – казала је портпаролка тузланске болнице Ерсија Ашчерић Мујединовић.

Подсетимо, ватра је у суботу одмах усмртила шест од 11 чланова породице која је тамо живела. Међу њима је, такође, било двоје деце. Повређено је још осам особа, међу којима је било седморо малишана. Шесторо њих и једна одрасла особа били су лакше повређени и након лекарске помоћи пуштени су из болнице.

Из Тужилаштва дистрикта Брчко саопштили су како је након спроведене истраге утврђено да су све погинуле особе преминуле због удисања угљен моноксида. Нису пронађени никакви докази који би указивали на то да је пожар подметнут, па се претпоставља како је ватру проузроковала нека од свећа које су служиле за расвету јер у кући сиромашне породице није било електричне енергије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс