Србија

ДР КОН НАЈАВИО РАДИКАЛНЕ МЕРЕ: Кризни штаб ће тражити тоталну употребу ковид пропусница

Фото: јутјуб

Кон је након састанка са начелницима Школских управа рекао да ће бити још разговора о мерама

– Једини резултат је синергично спровођење распуста који би са два викенда трајао 9 дана и увођење 24х ковид пропусница да се не би окупљала та иста младеж. Циљ је смањење контаката и да нема преливања у школе и враћања тога назад. Са друге стране то је једна могућност. Ми тражимо и више од тога, да скраћење радног времена буде до 17 сати, па онда вакцинација – казао је епидемиолог Предраг Кон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кон је након састанка са начелницима Школских управа рекао да ће бити још разговора о мерама.

– Сматрамо да је хитно неопходно да буду ригорозније мере. Немамо времена да се враћамо. Ове мере што сада причамо послате су у првој половини априла. Коначна одлука је на Влади Србије – јасан је наш стручњак у разговору за тв Прва.

О ивермектин групи

„По закону о лековима што није регистровано за лечење људи, не сме ни да се користи за људе. Све даље о леку ивермектин одбацујем као мало вероватно. Ништа не може да замени вакцинацију, то је доктрина – навео је епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон који је навео да о томе треба да говори АЛИМС.

Он је казао да постоји тим лекара који се бави лечењем и протоколима.

– Ако се изађе из тога улази се у простор који није легалан. Питао сам пре годину дана наше лекаре који су рекли да је лек у експерименталној фази да нема дејства.

О вакцинацији просветних радника

Кон је нагласио да је вакцинација просветних радника битна и да је тражено да буде обавезна вакцинација још у априлу.

Он каже да то питање прати сваку седницу Кризног штаба јер није довољан обухват у неким службама.

– Обавезна вакцинација је одлука државе, она је још увек препорука. Хоћу да кажем да су лекари вакцинисани скоро 90 процената, а у ковид болницама и много више од тога – казао је Кон.

Епидемиолог каже да је вакцинација прешла преко 50 одсто међу пунолетнима, а да је циљ подигнут на 80 одсто.

– У само старту се очекивало да ће 50 одсто бити довољно, али се после утвврдило да вакцина не даје толико јак имунски одговор – казао је он.

О претњама

Кон је показао слике са које показују колико дуго претње њему трају.

– Дошли су из мрака, а први је на то позивао др Жујовић. Претње су темељно антисемитске. Ја их све имам и до сада их никада нисам пказивао и ескалација иде до овога што се десило. То је показало како то може драстичноо да изгледа. Ја ту немам шта да додам. Биа је марица испред моје зграде. Сада се осећам сасвим солидно – казао је члан Кризног штаба.

Извор: Блиц