Србија

Језиво! ТАТА, ЈЕСИ ЛИ ЖИВ: Горан Џонић сад тврди да је чуо Лидијине ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ!

Фото: Фејсбук принтскрин

Горан Џонић, првоосумњичени за троструко убиство рођака Горана, Гордане и Лидије Ђокић у атару села Моравац 27. септембра, на саслушању које је у четвртак трајало четири сата у Вишем јавном тужилаштву у Нишу изнео је много нових детаља, признавши и да има нелегални пиштољ, али је говорио потпуно конфузно и нејасно, износећи контрадикторне чињенице онима којима их је већ предочавао.

Док је одговарао на питања тужилаштва и бранилаца четворице окривљених за исто дело – његових синова Стефана и Милана и браће Милошевић Костадина и Александра, Џонић је мењао расположење од тотално хладнокрвног преко потпуно одсутног до плачљивог и раздраженог.

Испричао је да је као одборник скупштине општине Алексинац неколико недеља пре убиства Ђокића организовао чишћење сепарације Нокић, где је несрећна породица убијена и запаљена, те да је због тога знао за то место.

Извор Српског телеграфа из истраге каже да се убица смејао на питање ко је извлачио убијене Ђокиће из аутомобила, рекавши да то не зна. Признао је да је код мајке Горана Ђокића ишао као кртица и подмукло од ње извлачио информације о кретању Ђокића.

– Од Стојанке сам сазнао да су Горан, Гордана и Лидија викенд пре убиства били на рођендану у Житковцу и с нокије коју ми је Јојке дао за ту сврху, а коју сам крио од укућана јавио сам му да не долазе у Моравац. После убиства Ђокића Јојке су тражиле да им вратим телефон – рекао је бивши ватрогасац, тврдећи да је из страха од браће Милошевић званих Јојке пристао да им Ђокиће „сервира на тањиру“, а поновио је да је извршилац убистава један од браће Милошевић. Што се тиче Јојки, који су у истрази рекли да не познају Џониће, Горан је рекао да мисли да се познају с његовим сином Стефаном, као да их се Стефан и он страшно плаше.

Џонић је испричао да је позајмио 10.000 евра од Горана Ђокића да би помогао сину Стефану око куповине куће, а рекао је да му је Горан рекао да новац врати у целости када буде у прилици. Навео је да је подигао кредит и Ђокићу вратио новац, те да због тога није имао мотив да усмрти њега и његову супругу и ћерку.

– Пошто је Горан био у Швајцарској пре четири године, Гордана ми је дала новац који сам тражио, а ја сам обећао да ћу им за две године вратити дуг. Горан је поручио да не бринем и да вратим кад будем могао. Ја сам после тога ишао у Аустрију да радим, али нисам успео да скупим све паре за дуг до октобра ове године и дигао сам кредит, од којег сам део новца дао за дуг Ђокићу кад се вратио из Швајцарске – рекао је осумњичени.

У свим сегментима где је раније признао кривицу Џонић је сада променио исказ и тврди да пиштољ из којег су убијени Ђокићи није његов иако је у претходном исказу тврдио да је једном Јојки предао свој пиштољ, који му га је вратио након убиства да би прикрио свој удео у злочину.

– Не могу да објасним зашто ме Јојке нису убиле и зашто су ми вратиле пиштољ. Сигуран сам да мојим пиштољем Ђокићи нису убијени јер сам два дана после убиства у поштанском сандучету у Стефановој кући пронашао метке калибра кратке деветке. У пиштољу који сам нелегално купио, а који сам понео од куће меци су били у шаржеру, а не у цеви, али не знам колико их је било. Кад ми је Јојке вратио пиштољ, рекао је да је празан и ја сам га из страха однео у стан у Алексинац. Не знам што га је сакрио, а полицији из Ниша сам одмах рекао где је – рекао је осумњичени.

Џонић се највише упетљао док је причао о Ђокићевом новцу. Он тврди да је један од браће Милошевић убио породицу мењача због новца, али да не зна колико су пара узели из његовог аутомобила.

– Јојке су донеле Горанов новац у црвени ауто у коверти Вестерн јунијона и оставиле су га у мојој кући да би себе покриле, а нас наместили. Нису га ни дубоко закопали и зато је био лако доступан – рекао је Џонић.

На питање како зна да новац није закопан дубоко, казао је да је то видео на фотографијама у полицији.

– Знам да је новац пронађен у воћњаку и изнад огледала у гаражи сутрадан у току другог претреса – признао је Џонић, рекавши да му није познато да је његов имењак и рођак у гепеку имао сеф с новцем иако признаје да је често његов пасат био код њега.

– Поправљао сам Горану Ђокићу ауто, али ми он то није плаћао новцем, него ми је давао цигаре и чоколаде. Чуо сам да Горан носи новац са собом, али никада нисам отварао његов гепек.

Највећи отклон Џонић прави од Ђокићевог новца, а тиме и од своје кривице, тврдећи да од наводних налогодаваца убиства није добио новац, као и да му га нису ни обећали упркос томе што је 43.000 евра пронађено закопано на имању Џонића и у њима признаница на име главноосумњиченог.

– Не умем да објасним како је новац нађен код Стефана у воћњаку. Папирић на ком пише „За Горана Џонића“ сигурно ја нисам писао, то није мој рукопис – навео је он, између осталог.

Џонић се изјаснио и како је од укућана крио телефон који му је Јојке дао када и задатак да га извештава о доласку Ђокића на њихов терен.

– Само сам једном напунио нокију на дан кад сам јавио Јојкету да Ђокићи не долазе у Моравац – рекао је Џонић, а после неколико минута већ је себи ускочио у стомак изговоривши: „Нокију нисам пунио ниједном, већ сам је гасио и палио по потреби кад би се јављао Јојкету да ли су Ђокићи дошли у Моравац.“

Образлажући откуд у доказима снимак Ђокићевог пасата у близини места где је и спаљен, Џонић тврди да је то у ствари његов ауто.

– И ја возим пасат и возио сам га 26. 9. 2021, а истог дана сам возио и жути скутер мог сина Милана, какав једино он има у селу. Скутер ми се покварио и звао сам комшију да дође до Тешице и комшија је мојим пасатом дошао по мене. После тога сам возио пасат и узео мајстора и с њим се вратио по скутер. Можда сам тада сипао гориво у свој пасат на пумпи у Житковцу. Скутер сам превезао до Стефанове куће – испричао је осумњичени.

Када му је предочено да је жути скутер у ситуацији везаној за злочин снимљен у Тешици, Џонић је почео да врда и да се повлачи, рекавши да не зна да ли је он особа која га вози.

Лидија наводно рекла: „Тата, јеси ли жив“

Џонић је поновио из претходног исказа да је по наредби браће Јојке свој пасат паркирао код млина кад се пређе пруга. Тада је код једног од браће видео пиштољ, који није могао сада да опише, рекавши да је извршилац прво убио Горана, али је, за разлику од прошлог пута, рекао да је чуо Лидијине последње речи.

– Јојке се прво у поршеу, а после у црвеном ауту зауставио код млина. Након што сам изашао из аута чуо сам један пуцањ. Окренуо сам се и видео Горанову главу једном страном уз стакло. Чуо сам женски глас, мислим Лидијин: „Тата, јеси ли жив?“ Мушки глас јој је одговорио: „Жив је“ – рекао је Џонић, објаснивши да је тада ишао ка паркираном црвеном ауту и да је чуо још три пуцња.

Један Јојке је носио жуте рукавице.

Јојке пуши црни собрање

Џонић је испричао да један од браће Јојке пуши црне собрање цигарете, али када је описивао тетоважу, опет је био контрадикторан јер је на препознавању браће описао, док сада није умео.

– Сигуран сам само да Јојкетова тетоважа иде од левог уха према рамену и један део је у боји.

Адвокату браће Милошевић Џонић је одбрусио када је упитан да ли је из медија видео како браћа Милошевић изгледају.

– Немам новине ни телевизију, знам их уживо. Виђао сам их у селу, а крупнијег сам упознао када је сковао план и дошао да ме увуче у све – гласно је рекао осумњичени.

Стојанка: Бог те убио, што ми бар једно не остави

Стојанка Ђокић јуче је дала четрдесетодневни помен сину Горану, снајки Гордани и унуки Лидији. Више десетина мештана, уже и шире фамилије, уз плач и јецаје поред хумки убијених Ђокића, запалили су свеће за покој њиховим душама.

– Зашто ми, убицо, барем једног не остави да ме теши?! Бог те убио, зликовче – савијена до земље говорила је Горанова мајка.

Између лелека родбине зачуле су се и клетве упућене Горану Џонићу, осумњиченом за злочин.

– Па што их уби, што му дете уби? Па Горану да је тражио паре, он би му дао. Он ће у затвору да једе и живи, а њих троје су у гробу – нарицала је рођака убијених Ђокића.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Република.рс