Србија

МОСТРУМ САМ СЕБЕ ПОКОПАО: Џонић није препознао браћу Јојке, 13 сведока срушило његову причу

Тринаест сведока до сада је саслушано пред Вишим јавним тужилаштвом ради провере навода Горана Џонића осумњиченог да је у ноћи између 26. и 27. септембра у атару села Моравац убио брата од тетке Горана Ђокића, његову супругу Гордану и двадесетпетогодишњу ћерку Лидију. Исказ ама баш ниједног није ишао у корист Џонићу који је у намери да умањи своју одговорност, у злочиначки подухват умешао двојицу синова, двојицу комшија и њиховог пријатеља.

Од 13 сведока, исказ њих 10 ни на који начин се не може довести у питање јер се ради о професионалним војницима, колегама његовог сина Стефана и ватрогасцима који радно место деле са Миланом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И једни и други су потврдили да су Стефан и Милан у време када је извршен бестијални злочин били на послу, један у Копненој зони безбедности а други на дежурству у ватрогасној служби. Веродостојност њиховог исказа произилази не само из поклапања изјава, већ и постојања писане документације која поткрепљује њихове наводе.

Искази Милијане Ђорђевић мајке браће К.М. и К.М. супруге једног и девојке другог, могли би бити упитни са аспекта објективности да нису аргументовани материјалним доказима, првенствено видео записима који сведоче да су у време
критичног догађаја били у својим домовима. Ова чињеница те мањак биолошких трагова и било какве друге повезнице са убиством трочлане породице, наводи на закључак да се и њихове изјаве могу узети као веродостојне.

И као да искази 13 сведока нису довољни, Џонић је вечерас сам себи отежао одбрану и показао да је спреман на све како би избегао казну за незапамћени злочин. Иако је тврдио да се са браћом Јојке, како у Моравцу зову К.М. и К.М. ,видео више пута док су договорали напад на Ђокиће, те говорио да је са њима и њиховим пријатељем Д.П. отишао до места убиства, па видео како један од њих пуца у Горана, успео је да препозна само једног између само пет људи. А и ту је направио грешку, јер тај К.М. није одговарао опису особе којој је приписао главну улогу у извршењу злочина.

Његовог брата није успео да идентификује међу осталом четворицом нити је имао успеха у препознавању Д.П. на фотографијама, с обзиром да суочавање није било могуће због његовог боравка у иностранству.

Сутра ће Више јавно тужилаштво потегнути још два адута која ће тотално девастирати Џонићеву одбрану. Биће испитан човек који му је направио пригушивач за берету којом је убио блиске рођаке. Такође, против њега ће сведочити и двадесетогодишњак који га је дан пре убиства покупио у Тешици, пар километара од места где је оставио жути скутер, намењен да се сутрадан њиме врати кући након што спали аутомобил Ђокића.

Узимајући све то у обзир уз биолошке и балистичке трагове, Џонићу скоро није остављен ни минималан маневарски простор за избегавање суђења и најтеже казне. Међутим, узимајући у обзир социопатску црту његове личности уз потпуни недостатак кајања за свирепо убиство чак и двадесетпетогодишње братанице, не би било никакво чудо да Горан поново покуша да наведе истрагу на криви траг.

Извор: Нова