Свет

Алармантно! ЕВО КАКО ОМИКРОН ДЕЛУЈЕ НА МЛАДЕ: Стручњаци упозоравају – ако приметите ове симптоме, одмах се јавите лекару

Др Лојд који ради као породични лекар у северном Лондону, приметио је да се међу његовим млађим пацијентима, односно код чак 15 одсто деце јавља поменути симптом.

Омикрон, нови сој корона вируса који увелико хара Европом изазвао је велику пажњу лекара. Како се сматра њему су подложнији млади људи, па самим тим и деца. Педијатар др Лојд из Лондона приметио је редак симптом који се сада са новим сојем јавља све чешће код деце, а то је – осип на кожи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Др Лојд који ради као породични лекар у северном Лондону, приметио је да се међу његовим млађим пацијентима, односно код чак 15 одсто деце јавља поменути симптом.

Осип изазван короном није потпуно нов симптом, међутим, ово се дешава изузетно ретко код одраслих. Поред осипа, доктор Лојд је приметио и друге симптоме код малих пацијената са короном варијанте омикрон, а то су умор, главобоља и губитак апетита.

У интервјуу британском емитеру „SkyNews“, др Лојд је рекао:

– Увек смо имали малу групу пацијената са ковидом 19 који су развијали чудан осип, али до 15 процената деце током омикрона добије необичан осип, тако да постепено учимо мало више о вирусу и почињемо да пазимо на њега – казао је он.

Појава неспецифичних симптома код деце оболеле од короне могла се приметити већ код претходних мутација. Инфекција се манифестовала код неке деце са гастроинтестиналним тегобама. Типични симптоми короне су кашаљ, висока температура и губитак чула мириса и укуса. Научници претпостављају да је нови ланац заразнији од сада доминантне делта варијанте, али да обично има блажи ток.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Srbijadanas.com