Србија

Ударно! ОСУЂЕН ВОЗАЧ ЗОРАНА БАБИЋА! Ево колико је година добио за несрећу на наплатној рампи Дољевац!

Изречена му је и мера безбедности забране управљања моторним возилом “Б” категорије у трајању од четири године

Апелациони суд у Нишу осудио је Београђанина Дејана Станојевића (37) на четири и по године затвора јер је изазвао несрећу на наплатној рампи Дољевац у којој је погинула једна, а повређене су четири особе међу којима и тадашњи директор “Коридора Србије” Зоран Бабић, .

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изречена му је и мера безбедности забране управљања моторним возилом “Б” категорије у трајању од четири године.

Апелациони суд у Нишу усвојио је жалбу Осногнов јавног тужилаштва на првостепену пресуду којом је Дејан Станојевић 22. априла ове године осуђен на казну затвора од 3 године и 10 месеци, рекла је портпарол Апелационог суда, Снежана Милошевић.

Основни суд у Нишу је 22. априла изрекао првостепену пресуду којом је Станојевићу досуђена казна затвора од три године и 10 месеци затвора на коју се Апелационом суду жалило Основно јавно тужилаштво али и Станојевићев бранилац адвокат Славољуб Милошевић. Тада му је изречена и мера безбедности забране управљања моторним возилом “Б” категорије у трајању од четири године.

Станојевић, возач бившег директора „Коридора Србије“ се теретио да је 31. јануара 2019. године на наплатној рампи Дољевац изазвао удес у којем је погинула Станика Глигоријевић (52) из околине Књажевца. Како је утврђено током истраге, он је службеном “шкодом суперб” крећући се из правца Ниша ка Грделици брзином од 93 километра на час ударио у “опел астру” која је била на каналу испред њега услед чега се она одбила и ударила у задњи део “фолксваген пасата” који је напуштао рампу.

Сестра погинуле Станике незадовољна првостепеном одлуком.

Пре изрицања пресуде у својој завршној речи затражила да му се изрекне затворска казна од осам година.

– Деца моје сестре су остала без мајке, ја сам стопостотни инвалид. Шта је пет година затвора (колико је у завршној речи затражило тужилаштво), не верујем ни да ће то да издржи, добиће наногицу – рекла је Алексић 22. Априла.

Њен пуномоћник Божо Прелевић је подржао тај предлог уз речи “кад је хтео да буде каскадер, нека лежи”, алудирајући да је Станојевић преузео Бабићеву кривицу

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс