Србија

Медији преносе: ПОЛИЦИЈА ЗА МАТЕЈЕМ ПЕРИШЕМ ТРАГА И ПОМОЋУ ОВОГА! То је захтевао његов отац!

Потрага за двадесетседмогодишњим Сплићанином Матејем Перишем одвијала се и у суботу вече.

Матеја Периша су тражили припадници Мреже за опасност Србије, као и ватрогасци са Палилуле. Потрага се сада обавља и помоћу сателитских снимака који ће бити прибављени на молбу Ненада Периша, оца несталог младића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је објашњено, сателити круже над Београдом два пута дневно, а уколико се десило да су баш у време када је Матеј изашао из клуба снимили његове кретање, онда би ти снимци били од велике помоћи

Напомиње се само да је резолуција сателитских снимака лоша и тешко је препознати ко је на њима.

– Они имају могућност да открију шта се крије дубоко под земљом, али не и шта се налази у кориту реке – објашњава извор.

Међутим, потрага за Матејем не одвија се само на рекама и приобаљу, већ и на широј територији Београда. Полиције у Смедереву, Панчеву и Пожаревцу, такође, су обавештене о потрази.

МУП је у контакту са колегама из других управа и сви су обавештени о току истраге, а у истрази учествује и Жандармерија.

– Свака информација која дође до нас или њих, ма колико она била чудна и не поклапа се са информацијама које ми имамо, апсолутно сваку проверавамо – рекао је инспектор МУП.

У потрагу за Сплићанином коришћени су пси трагачи, дронови и термовизијске камере помоћу којих су снимани напуштени објекти. Ово је рађено како би потрага била бржа и ефективнија. Међутим до сада, ништа од тога није уродило плодом.

Највише информација откривено је прегледом на хиљаде снимака са сигурносних камера и лоцирањем телефона Матеја Периша.

Утврђено је да је његов телефон у једном тренутку лоциран код ресторана Саванова, а неколико минута касније у близини Великог ратног острва. Ове информације поклапају се са снимцима на којима се, наводно, види како неко плива реком, тачније како се нешто или неко креће кроз воду.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс