Србија

МЛАДЕН МИЈАТОВИЋ СЕ ОГЛАСИО: Ово никако не доприноси истрази

Новинар телевизије Пинк Младен Мијатовић, истиче да поводом нестанка Матеја Периша постоји доста информација, али и дезинформација, што никако не доприноси истрази.

Нестанак младића из Хрватске потресао је цео регион. Овај случај је обавијен велом мистерије јер никоме није јасно како је Матеј нестао тек тако. Његов отац Ненад Периша, допутовао је прекјуче у Београд, како би директно од припадника Министарства унутрашњих послова могао да добија информације о свом сину. Речна полиција већ четири дана претражује Саву јер се сумња да је Матеј упао у реку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинар телевизије Пинк Младен Мијатовић, истиче да поводом нестанка Матеја Периша постоји доста информација, али и дезинформација, што никако не доприноси истрази.

– Сви треба да будемо опрезни када износимо разне информације – каже Младен.

Мијатовић додаје да је чињеница то, да он и даље није пронађен, као и то, да полиција и даље свим силама трага за њим.

– Који су мотиви, околности изласка из клуба, не знамо. МУП не може да потврди ни да демантује да се на јучерашњим снимција налази Матеј периш. Отац је потврдио за један снимак, и то је потврђено за један медији. Ја кажем оно што знам, али много тога треба да се уклопи, да би се то потврдило, и да би се утврдила аутентичност снимака. Онај снимак пливања у реци, ја мислим, није начињен те ноћи, али све то треба узети са резервом – прича Мијатовић.

Мијатовић додаје да, када особа, без обзира у каквој се кондицији налази, да ли је врхунски пливач или не, и када уђе у тако хладну воду, долази до температурног шока или хипертермије, што узрокује смрт.

Експерт за безбедност Гордана Мишев, истиче да медији треба д аимају осећања за породицу, јер наслови често нису релевантни и тачни, што може да збуњује и наводи на погрешне трагове.

– Данас има 93. људи који су нестали у Србији, од чега је троје јако младих људи. Ми би сви били најсрећнији да се матија нађе… Ја верујем да су момци дошли касно из града, и да је зато нестанак касније пријављен. Оно што из медија сазнајемо јесу ти снимци, и потврђено је да је јурио такси, а што се тиче пливања у води, мени то није јасно, ни да ли је то снимак од те вечери, или нешто друго – рекла је.

Како је навела, две су потенцијалне истине, прва је да је изашао до тоалета, и да је можда, потенцијално упао у реку… Мишев додаје да је други сценарио везан за кошкање са обезбеђењем, па је пошао кући…

– Верујем да полиција свој посао ради правилно, и важна је та реконструкција догађаја – навела је Мишев.

Као трећи, потенцијални сценарио, Мишев истиче упознавање Матеја са неком девојком, што би, како наводи, била најбоља могућа солуција.

Извор: srbijadanas.com