Регион

Најновија вест! ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА ВЕЋА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ! Ево шта се дешава!

ПРЕМИЈЕР Црне Горе Здравко Кривокапић заказао је за данас нову седницу Већа за националну безбедност, након што у уторак није одржана јер није било кворума због недоласка пет чланова тог тела.

На седницу нису дошли потпредседник Владе Дритан Абазовић, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, министар спољних послова Ђорђе Радуловић, председник Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић и његов заменик Мевлудин Нухоџић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из кабинета Кривокапића казали су да су се на седници појавили премијер, као председник Већа, министри одбране и финансија и социјалног старања, Оливера Ињац и Милојко Спајић, и директор Агенције за националну безбедност Дејан Вукшић.

– Недоласком пет чланова Већа онемогућено је усвајање извештаја Међуресорне комисије за анализу резултата координације и оперативне усклађености органа обавештајно-безбедносног сектора и Бироа за оперативну координацију, везано за догађаје на Цетињу од 3. до 5. септембра”, каже се у саопштењу.

Из кабинета су истакли да је усвајање тог документа предуслов за скидање ознаке тајности са извештаја, чиме би јавност била упозната са садржајем извештаја у целини.

Како су навели, забрињава чињеница да пет чланова Већа показују очигледну неодговорност, када је у питању разматрање актуелне безбедносне ситуације у држави.

 

 

Извор: Борба