Србија

СРБИЈУ ЗАХВАТИЛО СТРАШНО НЕВРЕМЕ: Ветар обарао дрвеће, нестала струја, избио пожар

Током ноћи, невреме је захватило већи део Војводине. Ветар је обарао стабла, а било је и прекида у снабдевању електричном енергијом.

У току ноћи, на територији града Сомбора и општина Апатин, Оџаци и Кула, екипе ЕДБ-а интервенисале су на отклањању кварова на електричној мрежи. Већина кварова је отклоњена, спорадичних кварова има на на нисконапонској мрежи, саопштио је МУП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Припадници Ватрогасно-спасилачких јединица Сомбор и Оџаци, 12 ватрогасаца-спасилаца са 6 возила, ангажовани су на шест интервенција уклањања оборених стабала. На територији општине Оџаци дошло је до пожара на отвореном простору (ливада) услед удара грома. Интервенисала су два припадника ВСЈ Оџаци са возилом.

У вечерњим часовима, на територији општине Беочин, због невремена, дошло је до прекида у снабдевању електричном енергијом у три насељена места.

У Бачком Петровцу било је спорадичних проблема у снабдевању електричном енергијом. Током ноћи нормализовано је снабдевање електричном енергијом.

Припадници Ватрогасно-спасилачких јединица Нови Сад и Бачка Паланка интервенисали су на уклањању два оборена стабла (Челарево и Бачко Градиште).

У току ноћи, припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Кикинда, шест ватрогасаца-спасилаца са два возила, интервенисали су на уклањању два оборена стабла са коловоза.

У вечерњим часовима, услед невремена, припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Суботица, 10 ватрогасаца-спасилаца са четири возила, ангажовани су на 4 интервенције уклањања оборених стабала са коловоза.

Извор: Ало