Спорт

ПОДИГАО СРБИЈУ НА НОГЕ! Вучић: Знам зашто је Ђоковић заустављен, погледајте ко подржава акцију, подсећа ли вас на нешто?

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће држава учинити све како би помогла Новаку Ђоковићу и истакао да је свакоме јасно због чега је српски тенисер доживео малтретирање у Аустралији.

– Виола фон Крамон је подржала акцију напада на Новака, сигуран сам да ће и Григорије то да учини јер је Виола „паметна и храбра“. Свакоме је јасно о чему се овде ради! Кад некога не можете да победите, онда се бавите оваквим стварима. Подсећа ли вас то на нешто? – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање о помоћи Србије Новаку Ђоковићу, председник каже да се изненадио јер је приметио да на телевизији Н1, са које је дошло питање, искрено навијају за Виолу фон Крамон која је подржала акцију против српског тенисера.

– Синоћ сам први пут разговарао са Новаком, јутрос други пут, а Ана Брнабић моли да се Новаку Ђоковићу дозволи да не буде у злогласном хотелу, већ у кући коју је изнајмио, у којој може и да се припрема за турнир – рекао је Вучић.

– Оно што је Новак тражио од своје државе, ми смо томе били посвећени, то нам је и обавеза. Разговарали смо и наше министарство је активно укључено у све, а Брнабић ће разговарати са званичницима Аустралије – каже Вучић.

Председник је имао јасну поруку.

– Није фер да се води политичка кампања! Више тенисера су пустили од истим условима, а Новака нису.
Вучић је додао да се плаши ће ова врста политичког иживљавања да се настави на Новаку Ђоковићу, као и да је разговарао и са Срђаном Ђоковићем, те да држава чини све како би се малтретирање прекинуло.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс