Регион

СРПСКА ПОЛИЦИЈА РЕШИЛА ВАЖНУ МИСТЕРИЈУ У ВЕЗИ НЕСТАНКА МАТЕЈА ПЕРИША! Нема више дилеме, ово се десило (ВИДЕО)

Након што је Хрватска полиција одржала конференцију поводом нестанка Сплићанина Матеја Периша (27), огласио се и МУП Србије. Објавили су реконструкцију кретње Матеја, као и нове снимке из ноћи кад је нестао.

Српска полиција је у свом обраћању и реконструкцији решила још једну важну мистерију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полицијски службеници прегледали су стотине сати материјала, снимака са свих надзорних камера с трасе кретања Периша и околине и на основу њих направили реконструкцију његовог кретања, од тренутка изласка из правца Бетон хале у 1:43 до тренутка силаска до Саве, у 1:52 после поноћи, одакле му се губи сваки траг, кажу у саопштењу.

Тиме су објаснили да се све догађало, а што је видљиво на снимцима, у интервалу од десетак минута. Наиме, на неким снимцима који су раније објављивани било је приказано време. На једном снимку време је показивало 1 сат и 48 минута. На последњем снимку, оном с надзорне камере ресторана Саванова, била је видљива временска ознака која показује 2 сата и 51 минут.

То је створило простор за бројне теорије да је Матеј Периш више од сат времена лутао градом или да је био скривен у напуштеним објектима попут Шпанске куће, која се спомињала задњих дана.

Али, српска полиција објаснила је о чему се ради, а што су многи и претпостављали. Наиме, сат на надзорној камери у ресторану Саванова није био тачан.

– Напомињем, утврђено је да је време на ресторану померено за сат времена због летњег и зимског рачунања. Није промењено време на ресиверу. Реално време је 1:51 – казала је српска полиција.

Извор: Индекс.хр/srbijadanas.com