Србија

Важно обавештење за грађане! ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА 5.000 ДИНАРА ПОМОЋИ: Ево где можете да се пријавите и ви

Туристички ваучери за одмор у Србији почели су да се деле 1. јануара и већ се пријавило скоро 6.000 људи за ову помоћ државе.

У прва три дана 2022. године било је чак 3.695 пријава, а од јутрос се пријавило 2 100 грађана, рекао је данас в.д. директор Пошта Србије Зоран Ђорђевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђорђевић је за ТВ Пинк изјавио да ће 100.000 ваучера бити подељено брзо и ефикасно.

Најавио је да ће на дан Божића бити дежурно најмање 10 пошта, а наредних празничних дана не мање од 50.

Ваучер у вредности од 5.000 динара се може искористити за туристичка путовања по Србији, а могу се пријавити грађани из девет категорија становништва: пензионери, студенти, запослени који имају примања мања од 70.000, људи који користе туђу негу и помоћ по основу Закона о пензијском и инвалидском осигурању, ратни војни инвалиди, цивилни инвалиди рата који имају право на ту помоћ, као и незапослени који су пријављени код Националне службе за запошљавање.

Процедура пријављивања иста је као и раније, па се захтеви предају на шалтерима пошта, при чему је неопходно имати потврду о примањима.

За пензионере то је последњи пензијски чек, за запослене потврда о запослењу и оствареној заради исплаћеној у месецу који претходи ономе када се подноси пријава, а за студенте уверење са факултета којим доказују да студирају у текућој школској години.

Ових 100.000 ваучера покривају суму од 500 милиона динара колико је у републичком буџету за 2022. предвиђено за ту сврху.

 

 

 

 

 

 

Извор: Пинк/24седам.рс