Свет

ЛАЖНА ДРЖАВА КОСОВО РЕГРУТУЈЕ ПЛАЋЕНИКЕ ЗА ДОНБАС? Хитно се огласио Лавров!

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

РУСКА страна проверава информације да се на самопроглашеном Косову, у Албанији, Босни и Херцеговини регрутују плаћеници за слање у Донбас, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров у интервјуу за РТ, преносе РИА новости.

– Немачки канцелар Олаф Шолц и сви остали људи из НАТО-а кажу да је НАТО одбрамбени савез. Руски председник Владимир Путин је на конференцији за новинаре после преговора подсетио Шолца на бомбардовање Југославије 1999. Он је рекао да је НАТО интервенисао да спречи геноцид над косовским Албанцима. Као, све су успешно урадили, а сада овај регион цвета – подсетио је министар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је напоменуо да је регион „далеко од процвата”.

– Косово и неки други делови Западног Балкана постају легло злочина. Има терориста, нарко-дилера. Они регрутују плаћенике да учествују у непријатељствима у сукобима које постепено подстичу, укључујући и САД. Постоје информације да се плаћеници у Косову, Албанији, Босни и Херцеговини такође регрутују да би се Русија избацила из равнотеже и послала у Донбас, између осталог. Ово сада поново проверавамо – рекао је Лавров.

Москва је више пута изјављивала да Кијев не поштује споразуме из Минска и да одуговлачи преговоре о решавању сукоба. Министарство спољних послова Русије је навело да је Кијев послао половину целокупног особља оружаних снага Украјине у Донбас. Москва је изразила забринутост због пребацивања војне опреме из земаља НАТО-а на руске границе и повећања броја западних инструктора у Донбасу. Западне земље настављају да пружају војну подршку Украјини, укључујући испоруку оружја које се користи у Донбасу.

 

Извор: Новости.рс