Србија

Вучић подигао Србију на ноге: БОЛИ ИХ ШТО ПУТИН УДАРА НА ЊИХОВЕ СЛАБЕ ТАЧКЕ! Изместићемо амбасаду ако…

Председник Србије Александар Вучић гостовао је на телевизији Танјуг где је говорио о актуелним темама

– Имам једну ексклузивну вест посебно за оне који болују од дијабетеса, хепатитиса ц, рака дојке, рака дебелог црева или неког другог канцера, ми ове године идемо са новим улагањима, чак 53 милиона евра издвајамо за лечење тих људи, чак дупло више него претходних година и мислим да ће то значити много тим људима, лечиће се као у најразвијенијим земљама – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски председник је говорио о нападима опозиције и о свему што се урадило последњих година.

– Знам да је људима тешко објаснити да је наш раст удвостручен, не могу људи да верују. Сетите се колика је плата била пре 2012. године. За последњих седам година смо изградили више болница и медицинских објеката него икада раније. За неколико дана отварамо Дедиње 2, то је буквално свемирски брод болнички, најсавременија опрема, невероватно ће изгледати. Неки људи су свакако нервозни јер су очекивали да ће да падне нека крушка или јабука са гране и да им донесе нешто. А онда су видели да постоје људи који размишљају о будућности наше деце. Примакло се, ускоро су избори. Не постоји ствар коју нисам чуо о себи и о својој породици. Они морају да покажу нервозу јер су уложили у медије стотине милиона евра, али не вреди. Не може нечији проблем да буде само рушење. Они вичу ухапсићемо све, чак и дечака од четири и по године само зато што се презива Вучић, све ћемо склонити из јавног живота. Ако је то једина политика, то људи неће. Код њих је нервоза најприметнија, да сте на њиховом месту и ви бисте били нервозни. Разлика између пристојне Србије и њих, видите, када смо кандидовали Дану Грујичић и остале кандидате, Стојана Раденовића који је најцитиранији српски научник још од Милутина Миланковића, Марије Здравковић, они су били изложени најстрашнијим нападима јер смо их ми предложили – објаснио је председник.

Тешке мере дале резултате

– Људи су поверовали у оно што смо причали. Не можете аспирином и андолом да лечите рак економије. Донели смо тешке мере. Смањили плате и пензије, али ево до чега смо дошли. Сада имамо веће пензије и тек ће да буду веће. Тренутно је просечна плата 780 евра у Београду, у Новом Саду око 700 евра, у Бору је око 680.

Кључни проблем

– Нама недостају занатлије и средња стручна спрема и већ смо почели да их увозимо. Имамо високообразованих радника, по први пут се медицински радници враћају са запада код нас да раде. На Моравском коридору који се фантастично ради, имате више од 1000 радника који су Индијци и Турци. Имамо радника из БиХ. Кључни проблем је, Хрватска је покренула неки програм. Добру идеју су код нас погрешно дочекали. Они имају већи проблем него ми, губе више становника него ми. Ми морамо да пронађемо начин да вратимо део возача, електричара, водоинсталатера, бравара. Имамо свега 11 или 15 машиновођа за ове нове возове. Имамо проблем са пилотима. Све што имамо више технике и добре опреме, видимо да имамо мањак људи. Део људи ће се свакако враћати јер имамо веће плате од осталих земаља региона. Други проблем је проблем демографије, мало деце имамо. Најглупљи наслов који сам видео у животу јесте да ће инфлација да поједе 20.000 евра које дајемо као помоћ за стан. Ако не будемо имали више деце, џаба је све ово што радимо и путеве које градимо. Размишљамо да уведемо да вртићи буду потпуно бесплатни. И државни и приватни вртићи. Да ми плаћамо то и да тако помогнемо родитељима. Ово би нам био око 70 милиона евра чисти губитак, али бисмо добили социјалну инклузивност деце која би после тога ишла у школу.

Струја и гас

– Струје и гаса имамо довољно. Струју ћемо увозити док не дође лепше време и док не завршимо реструктуирање. Сви би да им буде топло и да шетају у гаћама и мајици док је минус 15 напољу, али неће да се користи угаљ него нешто друго. Мислим да ће наследник Грчића бити решен у наредних неколико дана и да ће се одлучити на конкурсу. О томе ћете морати да разговарате са представницима Владе Србије. Сваки дан имамо неке протесте.

Кампања и опозиција

– Зашто Рокфелер вама није пребацио новац, а неком другом јесте? Хајде објасните ми то. Ја разговарам са свим људима. Смучила ми се кампања и пре него што је почела. Они кажу биће плате неколико хиљада евра. Они не знају шта су расходи, не знају ништа. Биће чистији ваздух. Ми први пут радимо на томе да сви имају чисту пијаћу воду, ми то радимо, ми улажемо у то. Канализациона мрежа кошта 300 милиона евра и тек када то завршимо моћи ћемо да се меримо са Швајцарском и осталим земљама. Суштина је у томе да радите и да препознајете проблеме. Један од њих је рекао да ће да ради против власти која је осиромашила грађане. Да ли он слуша себе?! Једна од основних ствари је да нећу никоме да се додворавам. СНС мора да води храбру спољну политику у којој неће страни амбасадори одлучивати о томе. Под два, ми данас слободно можемо да кажемо да Косово за нас није независно. Под три, слобода за наш народ у сваком тренутку. Под четири напредак привреде, ми смо последњих година најбрже напредујућа економија у Европи. Када је то било у српској историји?

Спољна политика и Украјина

– Олаф Шолц је изјавио да су желели да спрече геноцид. Ангела Меркел то никада не би рекла. Рекла би да су спречавали хуманитарну катастрофу. Сад се позивају на међународно право, а где је било то право док је НАТО убијао Србе? Са нашом амбасадом у Украјини комуницира министарство, ако буде потребе, ми ћемо изместити људе, али надам се да неће бити потребе. Сергеј Лавров је веома прецизан у својим информацијама. Не знам да ли долазе ратници са КиМ, али господин Патрушев, главни шеф тајне службе долази за неки дан у Београд па ћемо знати све. Лавров дуго памти и није лако разговарати са њим.

Криминал

– Годину и четири месеца није било ниједно мафијашко убиство у Србији зато што је глава мафије одсечена. Имате више убистава у Балтимору за дан него у Србији за годину дана. Ја мислим да то никада није забележено.

Србија је данас тачно тамо где сам желео

– И грешке су стварне, слава припада људима који се боре, а не онима који вичу и кибицују около. Доносио сам на десетине погрешних, а верујем на стотине хиљада добрих одлука. Мени није тешко да кажем да сам погрешио, да кажем извини. Имам бар две или три крупне грешке. Једна од тих је што нисам реаговао одмах када сам чуо да Кина купује све сировине, све, требало је да реагујемо истог секунда, купили бисмо по много нижим ценама, али ја сам мислио и мислио, добро, боље икад него никад, али добро. Нисам желео да потрошимо толико пара и треебало је да будем храбрији. Захвалан сам људима у Србији на подршци и хвала свима на већој подршци него што сам очекивао и што сам се надао. Марљиво сам обављао своју дужност. Несумњиво је да је Србија данас далеко напреднија. Земља која није имала своју војску, опрему, оружје, сада је убедљиво најјача у региону. Ускоро ће да стиже још из Кине, Француске, Русије… Бићемо још јачи. Служио сам својој земљи на частан начин, а да ли ћу тражити још један мандат и поверење, донећу одлуку наредних 15 дана.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс