Свет

Њене речи и даље ОДЗВАЊАЈУ: Језива предвиђања баба Ванге говоре о будућности човечанства

Фото: Јутјуб

Дугачак је попис пророчанстава која се годинама приписују најпознатијем светском пророку Нострадамусу и најцењенијој пророчици на Балкану, Баби Ванги.

Неке најаве које су изрекли звуче прилично невероватно, можда чак и бизарно, треће поруке као да су кодиране и нико их не може одгонетнути. Вангаманија се поновно актуализовала појавом корона вируса, али сад и руском инвазијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Појавиле су се исповести како је најпознатија пророчица на овим просторима предвидела злокобну пошаст која убија. Неки верују, многи расправљају, а трећи исмевају.

Чињеница јесте да су од давнина владари и краљеви тражили помоћ видовњака или пророка. Од кад је света људи су желели знати шта им носи будућност.

Били су сумњичави према њеним најавама или чврсто и безрезервно веровали у њих, ова мудра жена за собом је оставила и савете који су, што год о њој мислили, темељ добре заједнице и живота у њој. Последњих година у јеку господарских нестабилности у свим крајевима света аналитичари из различитих подручја, светске вође и обични људи окрећу се Вангиним предвиђањима. Траже истину.

Попис нених пророчанстава и савета раширен је на интернету, о њој се расправља у новинама, на блоговима и форумима.

– Најгора човекова особина је похлепа. Она је темељ сваког зла – говорила је Ванга.

Свим људима света оставила је искрен завет: Волите се, сви сте ви моја деца. Сматрала је да и након свих недаћа и трагедија које људи проживе мора победити добро у свима нама.

– Добри ће људи служити у будућности – говорила је. Успеју ли људи окренути се духовном, занемарити све због чега су одгурнули духовно, успеће пронаћи бољи свет. Они који ће то успети, који ће се уздигнути, одржаваће мир и хармонију који су тако потребни Земљи. Да би људи опстали, потребно је милосрђе, међусобна љубав и подршка којом ће помагати једни другима – истицала је.

Исто тако, проучавајући људе, дружећи се с њима можда и у најтежим ситуацијама у животу, с обзиром на то да јој је већина пристизала када би се суочила с највећим недаћама, сажела је искуства у “правила за живот” која се већ годинама преносе интернетом. То је оно што свако може учинити, а већина људи не чини. То је можда и једна од њених највреднијих оставштина.

ВАНГИНА ПРАВИЛА ЗА ЖИВОТ

1. Волите се, тежите добрим мислима и делима, јер то је за све најбољи лек.

2. Бугарска је благословљена земља јер ту расте много лековитог биља – чувајте га како би и оно чувало вас.

3. У лечењу биљем, ако посебно није друкчије одређено, понајпре се поливајте с водом у којој су се кувале биљке јер њихово лековито деловање најбрже прониче кроз поре на кожи.

4. Претерано коришћење лекова је штетно јер лекови затварају врата кроз која треба пустити да с биљкама уђе природа и да успостави нарушену равнотежу у болесном човеку.

5. Лети ходајте боси како не бисте прекинули своју повезаност са земљом.

 

 

 

 

 

 

Извор: 24сата.хр