Свет

ЗЕЛЕНСКИ СПРЕМАН ДА ПОПУСТИ! Прихватају Путинове услове?

Фото: Фејсбук принтскрин

Зеленски је нагласио и да је Украјина спремна да измени Устав у смислу неутралног статуса.

Председник Украјине Владимир Зеленски саопштио је да ће народни референдум омогућити измену Устава о неутралном статусу Украјине за неколико месеци, што би било брже од парламентарне процедуре за уставне амандмане.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Промене овог или оног статуса, а безбедносне гаранције подразумевају неутралан статус, то је уставна промена. То су две седнице парламента, а две седнице су годишње. Можете ли замислити колико све ово може да траје? Референдум је корак брже. Јер само народ може да одлучи да ће бити таквог статуса и таквих гаранција. Референдум ће бити за неколико месеци, а измене устава преко парламента ће трајати најмање годину дана, у складу са важећим законима – рекао је Зеленски.

Зеленски је нагласио и да је Украјина спремна да измени Устав у смислу неутралног статуса.

– Безбедносне гаранције и неутралност, ненуклеарни статус наше државе, спремни смо да идемо на то. То је прва основна тачка за Руску Федерацију. И колико се сећам, они су због тога започели рат. Разговара се о питању безбедносних гаранција за Украјину. То је већ дубоко разрађено – рекао је украјински председник.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com