Свет

МЕДВЕДЕВ ЗАЛЕДИО ЕВРОПУ: „Тетка Урсула“ и Брисел су ово сањали

Москва — Бивши председник Русије Дмитриј Медведев огласио се поводом најава пристиглих из Европске уније да је банкрот Русије само питање времена.

Наиме, Медведев је упозорио, како је рекао, „бриселске мазохисте“ да ће морати да промене своју реторику уколико њихова предвиђања да ће Русија банкротирати постану морални и материјални банкрот – али Европске уније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медведев, који тренутно обавља функцију заменика председника Савета безбедности Русије, путем Телеграма је одговорио на тврдње председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен која је, говорећи за Билд, истакла да је „банкрот Русије само питање времена“, осврнувши се на санкције које је Запад овој земљи увео због напада на Украјину.

Истакавши да је „тетка Урсула“ у последње време много говорила о руском неизвршењу дуга, Медведев је казао како је то нешто о чему су политичари ЕУ „потајно ноћу сањали“, преноси РТ.

„Ово је дубока стратегија Европске уније, тајне намере мазохиста из Брисела и њихових партнера у игри преко океана (САД)“, написао је Медведев у објави.

Бивши председник Русије упозорио је лидере ЕУ да би сваки руски неуспех могао да се претвори у „морални, а могуће и материјални“ неуспех самог блока (ЕУ).

„Финансијски систем ЕУ није сасвим стабилан, самопоуздање људи опада. Толико се није ‘тресло’ још од чувене 2008. године, а тада је било веома тешко“, рекао је Медведев осврнувши се на тадашњи велики финансијски крах.

Саркастично је саветовао ЕУ да очекују „јаку захвалност“ грађана због хиперинфлације, која „више не може бити приписана злим Русима“, као и због несташица основних намирница у радњама и нове миграционе кризе.

„Онда ће у Бриселу морати да промене реторику“, рекао је, додавши да ће се, у супротном, „смрдљиве ломаче од гума“ наћи на улицама „добро одржаваних европских градова“.

Подсећања ради, од почетка руског напада на Украјину 24. фебруара, ЕУ је усвојила пет пакета финансијских санкција против Москве, а сада разматра и шести.

Извор: Б92