Србија

Вучић открио планове Запада и ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ!

Председник Србије Александар Вучић говорио је о предстојећем састанку са немачким канцеларом Олафом Шолцом.

Вучић путује у Берлин где ће у среду, 4. маја, састати са канцеларом Немачке Олафом Шолцом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије је после војног приказа „Штит 2022“ у Батајници одговарао на питања новинара, а једно се односило на очекивања од састанка са Шолцом и да ли ће бити промена по питању става о Косову.

– Да ли очекујем нешто по том питању ново? Очекујем да саслушам канцелара Шолца, да чујем примедбе на понашање Србије, да имам прилику да кажем став Србије и то је све што очекујем. Добро је што ћемо имати прилику да искажемо шта мислимо. Да ли ћемо променити став Немачке око Косова, сигуран сам да нећемо. Немам очекивања, али имам наду да ће немачки канцелар саслушати шта имамо да кажемо – рекао је председник Вучић.

На питање о понашању Аљбина Куртија и осталих политичара с Косова, који готово свакодневно утерују страх српском народу у јужној покрајини, Вучић је одговорио да је за такво понашање крив Запад.

– Неодговорност многих на Западу. Ситуација је, да не кажем драматична, али није ни далеко од тога. Наш народ на Косову, посебно на северу је под великим ударом. Многи мисле да ситуацију у Украјини искористе и натерају Србе на нешто да прихвате. Ми у ствари и не разговарамо, али не нашом вољом. Ти исти који не терају такозване косовске власти да испуне оно што су пре десет година потписали, сада покушавају да заврше посао. На један или други начин натерају да се помире са независношћу Косова или их протерају и тако натерају и Србију да признају Косово. То се неће десити и то сви морају да знају – поручио је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс