Регион

Мило Ђукановић донео одлуку!

Црногорски председник Мило Ђукановић одлучио је да се локални избори одрже 23. октобра.

Избори се расписују, осим у Подгорици, и у општинама Тиват, Будва, Плужине, Жабљак, Бијело Поље, Шавник, Бар, Даниловград, Колашин и Пљевља, као и у Плаву, Голубовцима и Рожајама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђукановић је, поступајући по уставном императивном утврђењу садржаном у члану 94 став 2 највишег правног акта државе Црне Горе, донео указ о проглашењу Закона о допуни Закона о локалној самоуправи, којим се локални избори у Подгорици и још 13 општина одлажу до 23. октобра.

Пошто је ступио на снагу даном објављивања у „Службеном листу Црне Горе“, доминантно на основу смисла, духа и дејства члана 209а Закона о локалној самоуправи, раније расписани локални избори одлажу се и биће одржани 23. октобра 2022, што је одређено данашњим одлукама, које је донео Председник Црне Горе.

„Проглашавам Закон о допуни Закона о локалној самоуправи, који је поново изгласала Скупштина Црне Горе 27. сазива на Трећој седници Првог редовног (пролећног) заседања у 2022. години, дана 9. маја 2022. године“, пише у указу, који је објављен, а преноси Дневни аваз.

 

 

 

 

 

 

Извор: Дневни аваз/Ало

Ознаке