Србија

ОГЛАСИЛИ СЕ! Реакција украјинске амбасаде на скандалозну изјаву Кличка против Србије

Украјинска амбасада у Београду саопштила је да не може да потврди или демантује коментар градоначелника Кијева Владимира Кличка за швајцарски лист „Ле Кантон 27“, истичући да Кличко, који је уједно и лидер опозиционе странке, нема никакве везе нити овлашћења да износи став Украјине који се тиче питања спољне политике.

Кличко је у разговору за швајцарски лист „Ле Кантон 27“ захвалио Албанцима и Косову на војној подршци, али и солидарности са украјинским народом, поручивши да „се Украјинци боре против руског окупатора, као Албанци некада против српског окупатора“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због тога је, наводи се у саопштењу достављеном Косово онлајну, Амбасада вест непријатно доживела, али није била изненађена још једном антиукрајинском кампањом коју су покренули поједини политичари и медији који очигледно последњих година једним од главних приоритета свог рада сматрају подршку руској агресији на Украјину.

„Кличко, као и сваки грађанин Украјине, има Уставом Украјине гарантовано право на слободу мисли и говора, на слободно изражавање својих ставова и уверења. Добро је познат принципијелни став Украјине о њеном односу према територијалном интегритету и суверенитету Србије“, истиче се у саопштењу амбасаде.

Амбасада наводи да жели да увери своје пријатеље, који подржавају Украјину у овом тешком тренутку и који нису заборавили подршку украјинског народа у свим тешким тренуцима за Србију, да се не брину.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com