Србија

КАКО ЈЕ ПРИШТИНА ‘ПУКЛА’ У СТРАЗБУРУ! Савезници окренули леђа лажној држави Косово

Лажна држава Косово нема подршку земаља чланица Савета Европе (СЕ) за чланство у тој организацији и поред тога што је признају 34 од 46 чланица те међународне организације!

Захтев Приштине за пријем ‘Косова’ у Савет Европе је, према речима потпредседнице Парламентарне скупштине Савета Европе (ПССЕ) Елвире Ковач, ‘дочекан на нож’ чак и од оних земаља које су признале независност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Највише замерки, чак и од оних од којих је Приштина очекивала безрезервну подршку, било је у вези са брзином којом они желе да прогурају цео овај процес. Ако једног момента дођемо до те процедуре, сами посланици ће се приликом гласања изјаснити по свом нахођењу и они уопште не морају да гласају у складу са тим што је њихова земља у одређеном моменту признала једнострано проглашену независност КиМ – навела је Ковачева.

Да не иде све онако како је Приштина замислила, потврђује и бивши конзул ‘Косова’ у Стразбуру Мимоза Ахметај, која каже да је ‘Косово’ доживело фијаско.

Ми смо сервирали победу Србији. Ово је за нас аутогол! – рекла је Ахметај, док члан Института за хуманистичке науке ‘IWM’ Кристоф Бендер каже да је одбијање Савета Европе да захтев Приштине за чланство стави на дневни ред – жалостан.

– Тачно је да неке од највећих држава чланица оклевају да брзо крену ка прихватању Косова у чланство ове међународне организације. Ово је жалосно, јер би то био јасан и хитно потребан знак подршке демократији и територијалном интегритету у југоисточној Европи – сматра Бендер.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс