Свет

Влада донела хитну одлуку – „У великој смо кризи“

Фото: Јутјуб

Француска Влада саопштила је данас да је у јеку штрајкова у рафинеријама и складиштима енергената који су зауставили производњу и блокирали испоруке горива у Француској, посегла за националним стратешком резервама нафте како би обезбедила снабдевање бензинских пумпи које су остале без горива

Портпарол француске владе Оливије Веран рекао је да је ситуација „напета“, али је напоменуо да нема мањка у залихама горива на националном нивоу, позивајући потрошаче да гориво не купују панично, преноси Ројтерс.

У најтеже погођеном региону О-де-Франс, власти су забраниле продају бензина и дизела купцима са канистерима и другим преносивим контејнерима.

– Наравно да веома, веома пажљиво пратимо ситуацију заједно са оператерима и ту и тамо, када је то потребно, користимо наше стратешке залихе како бисмо омогућили снабдевање бензинских пумпи – рекао је Веран на конференцији за новинаре.

Штрајк на који је позвао левичарски ЦГТ синдикат у компанији Тотал енержи, пореметио је рад у две рафинерије и у два складишта, а две рафинерије компаније Ексон мобајл од 20. септембра су суочене са сличним проблемима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке