Србија

ЗАКАЗАН ХИТАН САСТАНАК! Срби са КиМ желе да напусте све „косовске“ институције

Ракић је састанак сазвао имајући у виду, како ју је назвао, најновију срамну, нелегалну и антисрпску одлуку Приштине којом је суспендован директор Регионалне дирекције Север Ненад Ђурић, због тога што је одбио да својим суграђанима издаје опомене, за поседовање легалних КМ регистарских ознака, а што су руководство Српске листе и сви градоначелници са севера јуче поздравили и подржали.

– Имајући у виду све притиске којима је изложен наш народ и сви поносни Срби који не пристају да буду декор Приштине, потребно је да у сарадњи са нашом државом Србијом јачамо и градимо српске институције на овим просторима – поручио је Ракић, а саопштила Српска листа.

Он је указао да су Ђурића на позицију директора Регионалне дирекције Север бирали Срби и четири градоначелника са севера, и да Приштина нема никакво право да предузима било какве санкције према њему.

– Сви ми смо у косовске институције ушли, јер је то био део Бриселског споразума. Имајући у виду да Приштина не поштује потписано, јасно је да ми немамо шта да тражимо у тим институцијама, јер је очигледно да Приштина без икаквих последица крши сваки од потписаних споразума – поручио је Ракић.

Тиме, уједно, желе да поруче да политички представници српског народа неће дозволити да се напада српски народ, нити ће немо посматрати како Приштина спроводи терор над грађанима, навео је Ракић.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2022.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930