Свет

„Здраво, довиђења Лондон. Погађамо за девет минута“ (ВИДЕО)

Водитељ на руској јавној телевизији Владимир Соловјов истакао је како су руске хиперсоничне ракете способне да погоде Лондон за само 9 минута након лансирања.

Руска страна тврди да стратешка предност ракета званих Кинжал, које су дуге око осам метара, лежи у томе што лете веома брзо и високо, али притом остају маневарске. Своју мету уништавају конвенционалном бојевом главом тежине до 480 килограма или нуклеарном бојевом главом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ове недвосмислене руске претње Великој Британији долазе недуго након објаве резултата службене истраге Кремља о саботажи гасовода у Балтичком мору. Русија је оптужила Британце за саботажу гасовода Северни ток, али и за учествовање у украјинском нападу на руску флоту у Црном мору.

„Данас сви хистеришу јер ракете из Белорусије у Лондон могу да стигну за 9 минута“, рекао је Соловјов.

Иначе, Соловјов је на Западу означен као кључни пропагандиста Путиновог режима. Неретко у својим емисијама исказује снажну подршку политикама Кремља и прети западним државама и Украјини.

„Пројектил Кинжал, има домет од преко 2.000 км и може да постигне брзину 12 пута већу од брзине звука, 9 минута и здраво Лондону или, боље речено, здраво и довиђења, Лондон”, додао је Соловјев.

Признао је да се Русија суочава с одређеним проблемима.

Поручио је да свако у складу са својим капацитетима и знањима мора да допринесе решавању проблема јер ће Русија тек тада бити спремна да победи.

„Војници треба да се боре, дипломате да преговарају, политолози да расправљају и да предлажу решења“, закључио је

Извор: Индекс