СРБИЈА ЈАВЉА

ОВИМ ПОСТУПКОМ ИЗАЗИВАТЕ РАТ! Курти подстиче ХАОС а они га подржавају?

Ричард Гренел, некадашњи специјални изасланик за преговоре Београда и Приштине, гостовао је на РТС-у, и говорио о Куртију за кога је рекао да није омиљен ни у ЕУ ни у САД.

Да ли су чланице ЕУ одлучиле да „награде Аљбина Куртија“ након непослушности коју је показао, и немогућност да се са њиме преговара, по питању КиМ и успостави неко решење, које Курти неће одрично прокоментарисати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гости јутарњег програма Редакција, професор др Мирослав Бјеговић, са Факултета за безбедност и Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар, разговарали су о овим дешавањима.

Бјеговић је изјавио жаљење што ништа није учињено у ЕУ, јер је Бриселски споразум гурнут у страну, као што је Гренел и навео да је ЕУ немоћна.

– САД и ЕУ су творци косовске независности – објаснио је Вукадиновић указом на прапочетак ове кризе и разочарањем чланица ЕУ и САД, јер сад не могу да притискају Београд као раније.

– ЕУ укида визе за Приштину и за Косово! Они им дају чоколадну премију јер је Курти довео скоро до ивице сукоба Србије и КиМ. Све што је радио и Брисел га части! Тако се изазива рат – рекао је Вукадиновић.

– Дозвољавају једној терористичкој држави да хара Европом како жели! Подсетићу да постоје терористичке ћелије које су на простору КиМ и то групе које су се крвавих руку вратиле из Сирије и Ирака! Они ће убрзо увидети један негативан ефекат овога што су урадили – рекао је Бјеговић.

Неиспуњење захтева, као минимума према Србима са севера КиМ, и београдске преговарачке стране, односно стране која је коректно и демократски поступила, Вукадиновић је све окарактерисао као избијање последње карте из руку Америке.

– Лицемерје приштинских власти је да се позивају на косовски устав и неће да оформе Заједницу српских општина! Жалосно је што наша држава то није рекла за Бриселски споразум! Ово мало притисака које видимо на Приштину, је зато што смо бацили своју најјачу карту. Американци су се узнемирили и сад хоће нешто као мало да нам дају – рекао је Вукадиновић.

– Ја бих то и рекао: Драга Европо, ви отварате и стварате Велику Албанију! – рекао је Бјеговић.

Ово је лицемерје САД и Европе, и брже- боље су Путина прогласили ратним злочинцем, заборављајући НАТО дејства и то не само у Југославији. Вукадиновић се осврнуио на акције НАТО пакта 1999. године и додао:

– Шта је нас НАТО гађао кокицама? Њихов образ ће то добро поднети. Први рат у Европи после Другог светског рата, а шта је било 1999. године? – рекао је он.

Бјеговић је још једном подсетио на гласан и јасан став Срба на северу да се неће враћати у институције, док се не реализује Заједница српских општина!

 

Извор: Курир