Свет

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ ЗА ОВО? Зеленски се сваки пут у јавности појављује у ОВОМЕ зарадили су ОГРОМНЕ ПАРЕ!

Председник Украјине Володимир Зеленски најчешће се појављује у јавности у маслинаствозеленој одећи, симболика је јасна, а ево који бренд је задужен за његову гардеробу.

Зеленски препознатљиву одећу носи од почетка руско-украјинског рата, а од ње скоро да не одступа ни приликом сусрета са званичницима других земаља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реч је о одећи украјинскоог бренда М-ТАЦ, који производи опрему за лов и туризам, као и разне додатке за оружје, војну и тактичку одећу и обућу. Моделе ове маке носи и врховни заповедник украјинских оружаних снага Валериј Залужни као и огроман број војника и цивила у Украјини. О спони Зеленског и поменутог бренда писао је пре неколико дана магазин „Форбс“.

Председник Украјине одабиром одеће поручује: моја земља је у рату и ја се тако и облачим.

Због рата у Украјини уништена су бројна мала и средња предузећа, али то није случај са брендом М-ТАЦ чија се продаја од фебруара 2022. до данас утростручила. Производња у Кијеву се проширила, почела је са радом и фабрика у Лавову и запослено је још 750 кројачица. Финансијски стручњаци прогнозирају да би годишњи приход бренда требало да износи око 150 милиона евра. Верује се да на те приходе утиче и продаја мимо војне потражње, у чему се управо и угледа утицај Зеленског на укупне резултате ове компаније.

Бренд је деведесетих основао Александар Карасев из Кијева, заљубљеник у „аирсофт“, односно војну симулацију за шта се у то време није могла пронаћи опрема у Украјини. Хоби је претворио у посао, у чему се придружила партнерка Наталија Коржењук па су заједно у главном граду отворили радњу „Милитарист“, где су продавали аирсофт опрему, и до 2014. имали још шест продавница.

 

 

Извор: Блиц Жена