Србија

СТИГЛА ПОРУКА ИЗ НЕМАЧКОГ ПАРЛАМЕНТА: Вучић је у праву!

Јуратовић понавља да се очекује од Србије да се солидарише са оном групом којој жели да припада.

Посланик Бундестага Јосип Јуратовић изјавио је да је председник Србије Вучић у праву када каже да су могуће консеквенце у случају да не буде прихваћен план за КиМ, али истиче да се, како се навео, „не ради о томе да се мора план („немачко-француски“) прихватити, већ да ће се постићи споразум кога ће се и једна и друга страна придржавати“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ако једна или обе стране блокирају компромис, онда постоји опасност да се деси управо то о чему господин Вучић говори – рекао је Јуратовић за „Н1“.

Упитан да ли су консеквенце предмет разговора у Бундестагу, Јуратовић каже да већ дуже постоје појединци и одређене групе који воде дискусију и који би најрадије, због, како каже, ситуације у Србији и српског политичког уређења, ставили процес уласка у ЕУ „на лед“.

– Нисам пријатељ тога, нити велика већина, али та група, која то тражи, све више добија на моћи у ситуацији када се не долази до решења – тврди Јуратовић.

Посланик Бундестага каже да ће, ако се деси стварно да се стави процес уласка у ЕУ „на лед“, то имати консеквенце у помоћи која је највише долазила од ЕУ и наводи да неће бити финансијске помоћи, а да ће инвеститори дуго размишљати да ли ће инвестирати у Србији.

Према оцени Јуратовића, Србија ће се стопирањем тог процеса заправо уназадити, економски и као друштво.

Понавља да је циљ и Немачке и, како каже, целе ЕУ – стабилан Западни Балкан и да су сви актери, који су у процесу уласка у ЕУ, са њом солидарни и да се јасно одреде у ком правцу иду.

Јуратовић понавља да се очекује од Србије да се солидарише са оном групом којој жели да припада.

 

 

Извор: Srbija Danas