Свет

ПРЕЂЕНА ЈЕ ЦРВЕНА ЛИНИЈА! Америка је објавила РАТ Русији!

Коротченко је позвао руске званичнике да дају одговарајуће, концептуалне, доктринарне и војне одговоре на ову дрску изјаву Сједињених Држава као и да предузму одговарајуће мере

Руски војни експерт Игор Коротченко је на руској државној телевизији изјавио да су Сједињене Државе објавиле рат његовој земљи након што су се појавили медијски извештаји како је Бела кућа одобрила циљане ударе на Крим. Видео-исечак из његовог телевизијског гостовања на Твитеру је објавио ТхеКремлинYап.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, америчка државна подсекретарка Викториа Нуланд је прошле недеље рекла како Русија на окупираном полуострву има мноштво војних објеката који су кључни у сукобу.

– То су легитимне мете, Украјина их гађа и ми то подржавамо – додала је Нуланд. Коротченко је због тога оптужио Американце да су прешли црвену линију.

„САД је непријатељ и војни противник Русије“
– Након што је САД прешао сваку замисливу и незамисливу црвену линију, данас је амерички Стејт Департмент заправо објавио да иде у рат против Русије. Претпостављам да тако треба тумачити Нуландину изјаву. Нема потребе за ублажавањем. САД је непријатељ и војни противник Русије – рекао је Коротченко.

– Ако очекују да неко други изврши масивне ракетне нападе на руску територију, али уз њихову помоћ, онда можда то можемо сматрати као цасус белли (повод за рат) и реаговати у складу с тим – наставио је.

Коротченко је позвао руске званичнике да „дају одговарајуће, концептуалне, доктринарне и војне одговоре на ову дрску изјаву Сједињених Држава као и да предузму одговарајуће мере“. „Какве мере? Видећемо“ – закључио је.

 

Извор: Srbija Danas