Свет

РУСИЈА ЈЕ УПАЛА У ЗАМКУ! Сада то исто намеравају да ураде и Кини

Фото: Јутјуб

Сједињене Државе намеравају да користе исту стратегију против Кине, као и против Руске Федерације, пише познати политиколог Пол Крејг Робертс.

Сједињене Државе ће употребити провокативну стратегију против Кине, претходно тестирану на Русији. Према речима Пола Крега Робертса, Вашингтон намерава да покуша да превари Пекинг на исти начин, на који је својевремено преварио Москву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши званичник Беле куће рекао је, да САД имају 30 војника на Тајвану, и управо је најавио да ће тај број бити повећан на 100, а можда и 200. Робертс је нагласио, да такав корак, с једне стране, неће изазвати оштру реакцију Кине, али ће с друге стране, помоћи Сједињеним Државама да воде информациони рат. У медијима ће се појавити наслови, попут „САД ће учетворостручити присуство трупа на Тајвану“.

„Сви разумеју, да је овај број војника бесмислен у случају правог сукоба, и Вашингтон зна да Кина неће напасти Тајван, због тако малог броја људи“, рекао је амерички стручњак.

Међутим, лукава стратегија Сједињених Држава је, да ће постепено, корак по корак, повећавати своје присуство. Следећи пут Вашингтон ће повећати број америчких војника који се налазе на Тајвану на хиљаду или две, а затим – до десет или двадесет хиљада.

„Ако Кина рано не подвуче црту, суочиће се са великом америчком војском, 7. флотом са седиштем на Тајвану и нуклеарним пројектилима на острву“, предвиђа бивши званичник Беле куће.

Према његовим речима, САД увек играју тако игру, а тако су поступиле и у случају Украјине – малим корацима, повећавајући подршку кијевском режиму, и пружајући све озбиљнију војну помоћ.

Робертс је приметио, да је Русија упала у ову замку, а сада је питање да ли ће Кина поновити своје грешке.

 

Извор: Webtribune