Свет

ХАОС У ГРУЗИЈИ! Велики сукоби у Тбилисију, бесни рат опозиције и власти, једни за ЕУ, други за Русију (ВИДЕО)

Велики протест одржава се у центру главног града Грузије, Тбилисија, на централној авенији Руставели, грађани протестују због усвајања закона о страним агентима.

Активисти су почели да се окупљају на централној авенији после подне, главна акција почела је у 19 часова (16 часова по средњоевропском времену). У демонстрацијама учествују опозиционари, представници невладиних организација, глумци, писци, ТВ водитељи, студенти и обични грађани. Око парламента се налазе бригаде патролне полиције за обезбеђивање реда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова акција је највећа у последње време у Тбилисију. Активисти носе заставе Европске уније и Грузије, као и плакате на којима пише да Грузија бира Европску унију, а не Русију. Демонстранти сматрају да је предлог закона о страним агентима аналог закона који је на снази у Русији.

У Тбилисију су у уторак ујутру почели протести против закона о страним агентима који је синоћ усвојен. Док владајућа странка подржава документ, опозиција сматра да је нацрт закона “руска верзија”, те да удаљава земљу од Европе.

Према документу “О транспарентности страног утицаја” планирано је да се у Грузији формира регистар невладиних организација и медија које добијају средства од страних држава. Представници владајуће странке “Грузијски сан”, која представља парламентарну већину, саопштили су да подржавају нацрт закона те да уколико председница стави вето на документ они ће ипак покушати да “прогурају” закон.

Извор: sputnikportal.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ